Vučurević na slavskom prijemu: Dosta je bilo potkradanja Trebinja!

Vučurević je istakao da se „Trebinje potkrada permanentno“, dodajući da na slavskom prijemu o tome govori – „jer će sutra neki doći i predstavljati se kao veliki branioci i hranioci Trebinja i Hercegovine.“

IMG_1131

 

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Foto: Slobodna Hercegovina

Uoči Svetog preobraženja Gospodnjeg, krsne slave sabornog hrama i grada Trebinja, na platou ispred Doma kulture večeras je gradska uprava priredila prijem za slavske zvanice.
Pozdravljajući mnogobrojne goste koji su došli da uveličaju krsno slavlje – gradonačelnik Vučurević je rekao da je pobratime i prijatelje Trebinja „večeras zajedno okupilo radovanje napretku našeg grada“, ali i dodao „da ono što je urađeno u protekle dvije godine – ne odgovara aktuelnoj republičkoj vlasti“.

IMG_1149

Domaćina je pozdravio predsednik srpske opštine Štrpci na KiM

Vučurević je istakao da se „Trebinje potkrada permanentno“, dodajući da na slavskom prijemu o tome govori – „jer će sutra neki doći i predstavljati se kao veliki branioci i hranioci Trebinja i Hercegovine.“
„Mogu nas sprečavati, ali nas ne mogu spriječiti. Otimaju nam svakog dana, ali nam ne mogu oteti onoliko koliko mi možemo da napravimo. Trebinje i Gacko proizvode 51 odsto električne energije, a sa 5 odsto učestvuju u gubicima. Određeni lobiji u ‘Elektro-Krajini’ učestvuju sa 65 odsto od ukupnih krađa električne energije, što iznosi 20 miliona KM Hidroelektrana na Trebišnjici ili jednoipogodišnja proizvodnja Hidroelektrane na Vrbasu“, naglasio je on.

IMG_1122

„Ne smijemo dozvoliti više nijednog mikrona da neko otuđi od naših sredstava. Neko je namjerio i da istočnu Hercegovinu, srpsku i pravoslavnu, anputira na način da je dogovorio putne komunikacije koje izoluju našu regiju. Ali ne mogu to uraditi, jer nam je Bog dao položaj koji nas oslanja na Crnu Goru i Srbiju. Ako nas Banjaluka zagradi, imamo mi gdje da idemo – našu braću u Srbiji i Crnoj Gori“, istakao je Vučurević.

IMG_1107

Slavko Vučurević i Slobodan Prtilo u razgovoru sa ocem Stefanom Kovačević, starješinom Saborne crkve u Trebinju

Među slavskim zvanicama bili su i konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, načelnik srednjebanatskog okruga Dušan Šijan, te čelnici pobratimskih i prijateljskih gradova i opština iz Srbije i Crne Gore – Zrenjanina, Žitišta, Sečnja, Medijane -Niš, Štrpca na Kosovu i Herceg Novog.

IMG_1091

Slavko Vučurević i Slobodan Šijan

IMG_1104

Slavko Vučurević sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem

IMG_1145

Hercegovci iz Srbije: Predsednik udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu Žarko J. Ratković sa suprugom, Vrbašani Dragan Milićević , Đuro Begenišić i Tatjana Bulajić, direktorka Turističke zajednice Trebinja

IMG_1154

Novi hercegovački mostovi

.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: