Vučurević i Mur: Pojačati napore u odmrzavanju odnosa sa Dubrovnikom

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur sastao se danas u restoranu podruma „Vukoje“ sa trebinjskim gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem

mur

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.M.

Izražavajući zadovoljstvo povodom posjete Džonatana Mura, šefa misije OEBS-a gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je rekao da je Mur napravio značajne napore u ostvarivanju što boljih veza Trebinja i Dubrovnika.
„Danas sam molio gospodina Mura da učini dodatne napore u okviru vlastitih mogućnosti ali i organizacije kojom rukovodi da se između Trebinja i Dubrovnika uspostave bolji odnosi. Građani i jednog i drugog grada su napravili taj prvi, značajni korak, ali preostalo je da i političke strukture to urade“, rekao je Vučurević.
Podsjećajući da se u svojoj diplomatskoj karijeri aktivno zalagao za oživljavanje odnosa Trebinja i Dubrovnika, te ekonomski oporavak regije, Mur je istakao da je ponosan na te aktivnosti.
Upitan da prokomentariše odustajanje gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića od posjete Trebinju, Mur je istakao da je domen njegove nadležnosti BiH i izrazio nadu da će uskoro biti stvoreni uslovi za organizovanje ove posjete Trebinju.
Prema njegovim riječima kancelarija OEBS-a u Trebinju, krajem godine biće zatvorena i biti preseljena u Drvar.
Mur će se danas sastati i sa nosiocem liste „Za pravdu i red“ Nebojšom Vukanovićem, te Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: