Uskoro prvi konjički klub u Nevesinju: Teletina na čelu “Galopa”!

Nevesinje će uskoro dobiti prvi konjički klub. Inicijativni odbor ljubitelja konjičkog sporta večeras je održao prvu sjednicu na kojoj je odlučeno da se 21. septembra održi osnivačka skupština na kojoj bi trebalo da se izabere predsjednik i organi upravljanja.

galop 1

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Dragan Grahovac 

 

Predloženo je da klub nosi naziv „Galop“, a kao glavni ciljevi su navedeni razvijanje i omasovljenje konjičkog sporta u Nevesinju,organizacija i učestvovanje na sportskim takmičenjima u regiji.U planu je i obezbjeđenje uslova za rekreativno i turističko jahanje i izgradnja hipodroma.

Inicijativni odbor je najavio da će za predsjednika kluba predložiti Stevana Teletinu, najuspješnijeg nevesinjskog odgajivača konja. Teletina je naglasio da Nevesinje ima dugu tradiciju organizovanja konjskih trka i da odavno postoji ideja za formiranje kluba.

– Konjički sport je preko 140 godina zastupljen na ovim terenima i do danas je ostala velika ljubav prema konjima – istakao je Teletina izrazivši nadu da će njihova inicijativa dobiti široku podršku.

U Republici Srpskoj trenutno postoje četiri konjička kluba, a formiran je i Konjički savez RS.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: