U Trebinju počeli “Dani ruskog filma”

U Kulturnom centru u Trebinju večeras su projekcijom trilera “Državni savjetnik” počeli “Dani ruskog filma”, u okviru koje će ljubitelji sedme umjetnosti u četiri večeri moći da pogledaju tri igrana i jedan animirani film novije ruske kinematografije.

19

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.M.

Ana Ivljeva, ataše za kulturu pri ambasadi Ruske Federacije u BiH istakla je da je cilj da se kroz rusku kinematografiju prikažu izvorne vrijednosti – kulturne i duhovne koje spajaju Ruse i Srbe, koje nose kroz cijeli život i nemaju namjeru nikada ih se odreći.
“Nadam se da će građani Trebinja i Hercegovine prepoznati značaj ove manifestacije koja bi mogla da zaživi i postane tradicionalna”, rekla je Ivljeva, dodajući da su filmovi različitog žanra, te da ima borbe, ljubavi, ali da poseban efekat daje lijepa muzika, scenografija, te kostimi i haljine iz 19. vijeka koje prikazuju ljepotu žene i njenu raskoš.

2 (1)

Ana Ivljeva, ataše za kulturu pri ambasadi Ruske Federacije u BiH

Vladimir Vukanović, predsjednik Društva prijatelja Rusije je naveo da se u okviru Društva održavaju razne manifestacije, a pod pokroviteljstvom Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.
“Nadam se da će saradnja između ruske Ambasade i ovog društva biti proširena i da će se organizovati još neke kulturne manifestacije koje će doprinijeti razvoju zajedničke slovenske kulture, između dva bradska naroda”.
Drugog dana manifestacije, sutra u 19 časova biće prikazan film “Admiral”, a narednog dana u isto vrijeme film “Pop”.
Posljednjeg dana programa, 27. novembra, u 18 časova ljubitelji filmske umjetnosti moći će da pogledaju ostvarenje “Ilija Murovec i Solvei razboinik”.
Filmovi će biti prikazani u bioskopu Kulturnog centra, a ulaz je slobodan.
Ovu manifestaciju, koja se prvi put održava u Trebinju i Hercegovini, organizuju Društvo prijatelja Rusije i Kulturni centar Trebinje.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: