Trebinje: Promovisana fotomonografija o Svetom Vasiliju Ostroškom

Na Crkvini je sinoć promovisana fotomonografija „Put Sv. Vasilija“, čiji je izdavač Društvo za očuvanje baštine „Dob“ iz Gacka.

monografija sv vasilija

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R. S.

Predsjednik ovog društva Radoslav Tamindžija istakao je da je, nakon izdanja „Trebinje – Grad sunca“- ovo druga po redu fotomonografija realizovana u saradnji sa Foto-kino klubom Trebinje.
„Monografija je urađena sa tekstom na tri jezika – srpskom, engleskom i ruskom, a namijenjena je svim hodočasnicima koji pohode svetiteljeve mošti i ostroške stijene – da kroz sliku i riječ više saznaju o životu i monaškom putu svetitelja – od njegovih rodnih Mrkonjića, preko Zavale i Tvrdoša, do Ostroga“, rekao je Tamindžija.

izvodjaci
Monografija sadrži 78 fotografija – čiji su autori Slavenko Vukasović, Dušan Petković, Igor Dutina i Predrag Mucović, sa pratećim tekstom o monaškom putu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca, čiji je autor jeromonah Ignjatije Marković, sabrat manastira Tvrdoš.
Promocija je priređena u okviru Trebinjskih dana fotografije, koje petu godinu organizuje Foto-kino klub Trebinje.
U programu promocije nastupli su članovi etno grupe „Zora“ iz Bara i hor „Jelena Anžujska“ hrama Svete Trojice iz Gacka.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: