Svaka kuća u Hercegovini donijela pomoć za ugrožene u poplavama

Konvoj humanitarne pomoći koja ja prikupljena u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj krenuo je prema Doboju

konvoj

 

Izvor: SRNA

Sveštenik Aleksandar Ilić iz Trebinja rekao je Srni da je u konvoju koji ide iz Trebinja, Bileće i Mostara oko 30 tona hrane, vode, higijenskih potrepština i odjeće, koje je u proteklih 48 časova prikupio vjerni narod u Hercegovini.

Juče su prema poplavljenim područjima u Republici Srpskoj otišli kamioni pomoći iz Gacka, Nevesinja i Ljubinja, a pomoć je odlazila i u prvim danima poplava.
“Ogroman je odziv vjernog naroda. Hiljade ljudi je donijelo pomoć. Svaki grad se odazvao. Ne postoji osoba u našoj Eparhiji koja nije donijela pomoć”, kaže Ilić.

On je dodao da se sve aktivnosti provode u dogovoru sa Republičkim kriznim štabom.
Sveštenik Nebojša Radić iz Mostara kaže da je velika pomoć prikupljena i u dolini Neretve, u svim mjestima gdje žive povratnici od Metkovića do Konjica.

“Iznenađujuće je kako se odazvao narod i koliko pomoći su prikupili povratnici koji su i sami u neimaštini. Oni znaju šta znači ostati bez ičega i zbog toga su svesrdno pritekli u pomoć”, ističe sveštenik Radić.

Radić će zajedno sa sveštenikom Branimirom Borovčaninom pomoć odvesti do Doboja.
Vjerni narod ove eparhije prikupio je određenu sumu novca koji će biti uplaćen na račun Vlade Republike Srpske namijenjen za ugrožena područja.
Eparhija nastavlja sa aktivnostima pružanja pomoći ugroženima s tim da poziva vjernike da pomoć od sada nose u lokalne Crvene krstove.

Dobrovoljce koji su se javili da idu pomoći u poplavljena područja iz Eparhije upućuju da se jave Republičkom kriznom štabu.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: