Skuplje gorivo u Srpskoj i dalje je jeftinije nego u Srbiji

Na pojedinim benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je poskupilo i do četiri feninga po litri, a izmjene cjenovnika od iduće sedmice moguće su i na ostalim pumpama.

 

gorivo

Izvor: ATV BL

Na benzinskoj pumpi „Nestro petrola“ u Gradišci kazali su da je u posljednjih sedam dana gorivo dva puta poskupjelo.

– „Benzin 98″ poskupio je za četiri feninga i sada košta 2,37, dok za litar „benzina 95″ vozači sada treba da izdvoje 2,24 što je za dva feninga više nego ranije – kazali su na ovoj pumpi i dodali da za „dizel“ vozači treba da izdvoje četiri feninga više, odnosno 2,34 marke.

I na ostalim benzinskim pumpama „Nesto petrola“ kazali su da je prethodnih dana poskupilo gorivo, te istakli da je osnovni razlog poskupljenja rast cijena u nabavci.

Na benzinskim pumpama „Krajinapetrola“ kazali su da se cijena „benzina 98″ prethodnih dana nije mijenjala, te da je za litar potrebno izdvojiti 2,32 KM.

U maloprodaji „Krajinopetrola“ kazali su da su nabavne cijene početkom ove sedmice skočile za dva feninga po litri.

Na „Nešković“ pumpi kazali su da za sada nisu mijenjali cijene goriva, te istakli da će ih korigovati ukoliko se nastavi trend rasta nabavnih cijena. Ista situacija je i na pumpama „Despotović“ u Bijeljini gdje su rekli da u prethodnih 15 dana nisu mijenjali cijene goriva.

Nafta
Cijene nafte juče su varirale. Barel američke „lake“ nafte za isporuku u septembru poskupio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 18 centi na 101,15 dolara po barelu. Barel sjevernomorske nafte tipa „brent“ za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 107,51 dolar, odnosno 21 cent manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja. Analitičari kažu da su zalihe nafte za sedam dana pale za 1,8 miliona barela, a zalihe benzina porasle za 800.000 barela.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: