SKANDAL: Umesto da podeli plate radnicama „Imeksa“, Nikola Rakić nasrnuo na novinara Nebojšu Vukanovića! (video)

Pedesetak radnica „Imeks internešnala“ i danas je protestvovalo ispred prodajnog objekta ovog tekstilnog preduzeća, tražeći isplatu dvije zarađene plate i dva topla obroka. Protest je prekinuo incident do kojeg je došlo kada je zamjenik direktora „Imeksa“ Nikola Rakić pokušao fizički da spriječi snimanje novinara BN televizije Nebojše Vukanovića. Intervenisala je i policija.

 Vukanovic-540x300

 

Izvor: Nebojša Vukanović (BN TV)
Video: ATV
 

Radnice kažu da su u prostorije prodajnog objekta „Imeksa“ ušle da zamjenika direktora ovog tekstilnog preduzeća Nikolu Rakića pitaju za zarađene plate, ne sluteći da će biti svjedoci fizičkog obračuna, prenosi Radio Trebinje.

„Novinar Vukanović je ušao i stao na prag, a Nino Rakić je izletio i snažno ga odgurnuo. Vukanoviću je pala kamera i došlo je do rvanja i udaranja. Mi smo vidjele da novinar nije kriv i da je Rakić prvi počeo“, kaže radnica Dara Spaić.

Policija je brzom intervencijom spriječila teži incident, nakon čega je saslušala Rakića i Vukanovića. Rakić je ubrzo u policijskom automobilu napustio mjesto događaja, dok je Vukanović u izjavi novinarima rekao da je burno odreagovao štiteći svoj fizički integritet i dostojanstvo.

 

 

„Pokušao sam da snimim kadrove, ali me je tehnički direktor odgurnuo uz vikanje da izađem napolje. Nakon toga smo razmijenili nekoliko udaraca. Sasvim je prirodno da oni koji kuluče sirotinju budu nervozni kada ta sirotinja dođe po svoje zarađeno“, istakao je Vukanović.

Radnice „Imeksa“, međutim, ni danas nisu dobile zarađeno, a umjesto novca dobile su novo obećanje.
„Rakić nam obećava da će plata biti sutra, da je navodno njemu tako obećano i to tako prenosi nama. To je cijela njegova priča“, kaže Dara Spaić.

Radnice „Imeksa“ okupile su se i prošle sedmice ispred prodajnog objekta ovog preduzeća, sa istim zahtjevima.

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: