RASPRODATO: “Nikola Tesla” za 3 miliona KM kupio “Novoteks”

Preduzeće ‘Nikola Tesla’ iz Banja Luke dostavilo je ponudu za kupovinu imovine novog pogona “Novoteksa” u iznosu od 3.039.000 KM, na današnjoj skupštini povjerilaca ovog tekstilnog preduzeća.

naslovna5

Izvor: Radio Trebinje
tekst: D.M.

Stečajni upravnik, Lazar Đurđević je rekao da se prodaje kompletan novi pogon – nekretnine, objekti i zemljište, kao i pokretna imovina, istakavši da je od “Novoteksa” ostalo još samo neprodato manje zemljište na Ublima kod Trebinja.
„Preduzeće ‘Nikola Tesla’ dužno je da u roku od sedam dana od dana donošenja odluke uplati 50.000 KM na ime kaucije, dok razliku novca mora uplatiti u roku od 60 dana“, istakao je Đurđević.
djurdjevic lazarĐurđević nije mogao potvrditi da li će u pogonima ostati da radi preduzeće ‘Trenteks’ koje je iznajmilo dio prostora.
Stečajni upravnik ‘Novoteksa’ je naveo da će se povjeriocima isplatiti novac kada preduzeće ‘Nikola Tesla’ izvrši uplatu.
Na pitanje da li će se ukoliko prodaja bude uspješno završena isplatiti potraživanja radnicima Đurđević je odgovorio:
„Sve zavisi kako ćemo proći u postupku sa Hipo bankom, koja je na presudu uložila reviziju. Ako se odbaci njihova revizija, onda će se radnice namirivati nekim dijelom u višem isplatnom redu. Još uvijek nije sve riješeno na Vrhovnom sudu, iako je tu proteklo više od dvije i po godine“, zaključio je stečajni upravnik.
Stečajni postupak u ‘Novoteksu’, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je 2011. godine, a ukupna dugovanja ovog preduzeća su oko 62 miliona maraka.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: