MUP: Do 17 časova – 7.600 evakuisanih, poplavljeno 1.030 objekata

Na teritoriji Srbije do 17 sati evakuisano je oko 7.618 građana, ugroženo je 1.435 objekata, a poplavljeno 1.030 objekata, saopštio je MUP.

41854555753764a9770ac1805575498_640x427
IZVOR: TANJUG
Najkritičnija situacija je na teritoriji Kolubarskog, Mačvanskog, Moravičkog i Pomoravskog okruga, kao i u gradskim opštinama Lazarevac i Obrenovac, saopštio je danas MUP.
Usled izlivanja reke Kolubare 90 odsto opštine Obrenovac je pod vodom. Trenutno ima preko 200 zahteva za evakuaciju, zahtevi neprestano pristižu iz raznih delova opštine i evakuacija ugroženog stanovništva je u toku, a situacija se dodatno komplikuje, jer nema električne energije.

U Obrenovcu je na spasavanju ugroženog stanovništva angažovano je 1500 pripadnika VSJ, policije, Žandarmerije, PTJ i pripadnici Vojske Srbije.
Na teritoriji opštine Svilajnac probijen je nasip na Resavi i poplavljeno je selo Sedlare i naselje Svilajnac, a u prekidu je fiksna telefonija, kao i mreže VIP i Telenor, nema struje, ni vode za piće, a evakuisano je 300 ljudi.
Poplavljeno je preko 50 odsto teritorije naselja Paraćin, a evakuisano je Izvršena je evakuacija dela bolesnika iz bolnice u Paraćinu u bolnicu u Ćupriji. Poplavljeno je naselje Ub, gde je izvršena evakuacija oko 4000 lica.

U toku noći došlo je do naglog porasta vodostaja Zapadne Morave i plavljenja prigradskih naselja u okolini Kraljeva. Sektor za vanredne situacije angažovao je sve raspoložive snage na zaštiti i spasavanju.
Jedno lice se utopilo u Begaljičkom potoku, u naselju Umčari. Ekipe na terenu vrše pretragu radi pronalaženja utopljenog lica.
Prilikom spasavanja ugroženog lica u selu Natalinci, na putu Topola-Rača, voda je odnela vatrogasca-spasioca Dejana Lazarevića. Nakon vršenja pretrage terena, pronađeno je telo vatrogasca.
Prema informaciji OC u Beogradu, meštanka sela Belo Polje, GO Obrenovac, vodi se kao nestalo lice. Sumnja se da se udavila.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: