Premijerka RS Željka Cvijanović otvorila Nevesinjsku olimpijadu

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović otvorila je večeras 139. Nevesinjsku olimpijadu.

IMG_0530

 

Autor : Dragan Grahovac
Izvor: Radio Nevesinje
Foto: Slobodna Hercegovina

Svečanom otvaranju prisustvovalo je nekoliko hiljada posjetilaca, sportista i gostiju. Centralni događaj manifestacije sa viteškim disciplinama i tradicionalnim konjskim trkama biće održan danas na Bratačkom lugu kod Nevesinja. Otvarajući sportsko – kulturnu i turističku manifestaciju Nevesinjska olimpijada predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je dobila priliku prisustvuje ovako važnom događaju koji nosi lijepe običaje i baštini tradiciju.

Cvijanovićeva se zahvalila svima koji su podržali ovu manifestaciju naglašavajući da ovakve događaje treba čuvati i razvijati.

IMG_0490

Svečanom otvaranju prisusvovao je i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Petar Đokić,politički zvaničnici, kulturni i javni radnici i mnogobrojni građani Nevesinja i susjednih opština.

IMG_0549

Kulturno – umjetnički program na Gradskom trgu bio je u znaku izvornosti i tradicije nevesinjskog kraja. Nastupili su članovi KUD- a „Lim“ iz Berana, izvorna grupa KUD-a Nevesinje, guslarski prvak RS Miloš Parović,učenici Osnovne muzičke škole Slađan Spremo i Vukan Avdalović i solistkinja Jelena Grubačić.

IMG_0563 IMG_0569 IMG_0587 IMG_0594

Nakon zvaničnog dijela otvaranja održan je Sabor folklora u okviru koga su nastupili članovi kulturno – umjetničkih društava „Sveti Pantelejmon“ sa Pala,“Hercegovina“ iz Petrovog Polja i „Nevesinje“.

 

 

 

IMG_0524

 

Na Bratačkom lugu kod Nevesinja sutra će biti održan centralni događaj 139. Nevesinjske olimpijade. Program počinje u 12 časova tradicionalnim disciplinama kao što su skok u dalj, penjanje na stub, skakanje na mijeh, trka sa jajetom u kašici, trka u džaku.

U ranim popodnevnim časovima biće organizovana takmičenja u viteškim disciplinama potezanje konopa i potezanje klipa.
Najatraktivnije discipline olimpijade trke konja ostavljene su za sam kraj manifestacije. U 17:30 časova na bratačke ravne bare izlaze brdsko – planinska grla. Pola sata kasnije počinje trka arapskih konja, a kao najveća atrakcija u 18:30 časova najavljena je Velika trka punokrvnih konja. Organizatori su prethodnih dana primili veliki broj prijava upravo za Veliku trku, pa ljubitelji konjičkog sporta mogu očekivati istinski spektakl.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: