Pejsmejker odgodio povratak Šešelja

Dolazak predsjednika Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislava Šešelja u Srbiju odgođen je do početka sljedeće nedjelje zbog pejsmejkera koji mora da se podesi prije polaska, rekao je član njegovog ljekarskog tima Milovan Bojić.

seselj1

Izvor: Radio Trebinje / Srna

On je naveo da je riječ o manjoj medicinskoj intervenciji na kardioverter defibrilatoru, koji je Šešelju ugrađen prije dvije i po godine, a koji je programiran tako da u slučaju zastoja rada srca pošalje impuls i ponovo ga pokrene.
“Taj uređaj funkcioniše preko daljinske veze sa odašiljačem koji se nalazi na klinici u Lajdenu, nedaleko od Haga. Šešelj je zato morao da, pre nego što napusti Holandiju, ode na kliniku gde će biti urađena neophodna tehnička podešavanja kako bi njegov pejsmejker mogao da se poveže sa klinikom u Beogradu”, kaže Bojić za beogradske “Večernje novosti”.
On je rekao da će Šešelj po dolasku u Beograd još jednom morati u bolnicu da bi se ta procedura kompletirala i objasnio da je riječ o tehničkoj stvari koja se rutinski obavlja i da ne bi trebalo da bude problema.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: