Od ponedjeljka isplata depozita „Bobar“ banke do 50. 000 maraka

Isplata osiguranih depozita do 50 hiljada maraka klijentima „Bobar“ banke u likvidaciji počeće u ponedjeljak, 19. januara u filijali „Unikredit“ banke u Trebinju.

Bobar-1

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: D.R.

Isplata će se odvijati prema određenom planu, po abecednom redu. Na području Trebinja je ukupno 1432 deponenta koja imaju pravo na isplatu depozita do 50 hiljada maraka, od čega 1348 fizičkih i 84 pravna lica.
Marina Marjanović Stupar, portparol „Unikredit“ banke ističe da će svi deponenti o načinu isplate biti obaviješteni putem pozitivnih pisama. U svakoj filijali biće označen i prijemni info-šalter i šaltersko mjesto za deponente „Bobar“ banke radi lakšeg posl,ovanja sa ovim klijentima.
„Kako bi realizovali svoja prava u vezi sa osiguranim depozitom, deponenti bi trebalo da ponesu dokaze o vlasništvu-štednu knjižicu, ugovor o osiguranju, karticu tekućeg računa ili drugog računa, rješenje o nasljeđivanju, te neki od ličnih dokumenata. Klijenti ne treba da žure u banke i da se prave nepotrebne gužve jer će depozite moći da podignu, prema planu isplate, u roku od pet godina“, pojašnjava ona.
Pravna lica će biti direktno obaviještena o drugačijoj proceduri isplate.
„Putem telefona od strane „Bobar“ banke će pravna lica biti upoznata sa realizacijom svojih prava u vezi sa isplatom osiguranog iznosa depozita“, navodi Marina Marjanović Stupar.
Ukoliko neko od deponenata do sada nije dobio obavještenje ili pozitivno pismo trebalo bi da se javi u Centar za podršku klijentima banke, te da pozovu brojeve telefona: 051-246-683, 051-246-684, 051-246-685 i 051-246-686 ili kontaktiraju banku putem mejl adrese osigurani.depoziti@unicreditgroup.ba.
Ukoliko bankarski službenici ne budu mogli da odgovore na neka pitanja i zahtjeve deponenata uputiće ih u Agenciju za osiguranje depozita BiH ili likvidacionom upravniku.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: