Ne odlučuju Grad i FK Leotar ko će biti vlasnik stadiona, nego sud!

Nedugo nakon gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića oglasila se i uprava FK Leotara čije saopštenje prenosimo u cijelosti.

stadion

Osnovni problem FK Leotara je kako da se pronađu pare za vraćanje kredita. Imao klub hipoteku ili ne kredit ostaje. FK Leotar je spreman da se lako dogovori oko vlasništva sa Gradom, pod uslovom da Grad pristane da vrati kredit. Dosadašnja praksa je pokazala da takva želja ne postoji od strane gradske administracije, a obzirom na sredstva koja je do sada klub dobijao od Grada bilo bi potrebno više od decenije da se kredit vrati.

Da podsjetimo, Viši privredni sud u Banjaluci uvažio je žalbu Bobar banke u likvidaciji da je Fudbalski klub „Leotar“, po Zakonu o stvarnim pravima, imao pravo da stadion u Policama založi za kredit, čime je poništio raniju presudu Okružnog suda u Trebinju, po kojoj je to pravo osporeno jer je stadion, kako je tada utvrđeno, u vlasništvu Grada Trebinja.

Presuda drugostepenenog organa donesena je 22.12.2014. a o istoj je klub obavijestio gradonačelnika mjesec i po dana kasnije. iako je i on kao strana u sporu trebao da bude obaviješten isto kad i FK Leotar.

Nameće se pitanje ko pušta izvršenje presude i za čije interese?

Dok neki od sela prave grad, mi od grada pravimo selo.
Da li to znači da nikada nećemo igrati Premijer ligu?

Po pravilniku svi klubovi Premijer lige za sezonu 2016-17, moraju da imaju reflektore, natkrivene tribine sa 3.500 sjedećih mjesta, digitalni semafor, toalete, pristupne rampe za ljude sa posebnim potrebama…

Ko treba da napravi stadion koji bi zadovoljavao propisane uslove, Grad ili FK Leotar?

Da li je sadašnja uprava FK Leotara kriva što je stadion u potpuno oronulom stanju ili je možda odgovornost na firmi „Trebinjesport” koju je gradska uprava ovlastila da brine o održavanju sportskih objekata?

Možda neko ima interes da stadion dovede u fazu rušenja i da to zemljište pretvori u neku drugu namjenu?

Da Grad zaista hoće da se zaštiti od mešetarenja ne bi dozvoljavao da se regulacioni plan Polica, koji inače radi firma „Put – inžinjering”, vlasnika Dragana Vučurevica, radi od 2007. godine, nego bi stao na kraj tome i uradio plan u interesu građana, čime bi se na mjestu sadašnjeg stadiona ucrtao stadion, da tako ostane za narednih devet decenija.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: