Milova vlast hoće da otme Ostrog od SPC!

Kartel Mila Đukanovića se sprema da manastir Ostrog otme Srpskoj pravoslavnoj crkci. Ovo je postalo jasno posle izjave predsednika Saveta komisije za izradu DUP-a Glava Zete Mihaila Burića da SPC ne može da bude vlasnik svetog manastira već samo korisnik!

milo-djukanovic-ostrog-

Izvor: Srbin.info

– Srpska pravoslavna crkva to ne može biti, jer se radi o nekada državnom objektu, te kroz istoriju prenosa nije bilo osnova i ne može biti da je SPC vlasnik spomenika kulture Crne Gore. Srpska pravoslavna crkva može biti samo korisnik. Vlasnik i na koga bi se mogao voditi ovaj manastirski kompleks, može biti samo Opština Danilovgrad, eventualno država, jer su opština i država po pitanju vlasništva suplementarni – rekao je Burić portalu „Analitika“.

On je nedavno poslao pismo nadležnima iz opštine Danilovgrad, u kome traži da javno saopšte ko je vlasnik Manastira Ostrog i okolnog zemljišta.

Ostaje da se vidi da li će paralelno sa kukavičkim guranjem Crne Gore u NATO pakt, vlast Mila Đukanovića pokušati da od SPC otme i jedan od najznačajnijih manastira. Sveštenike već uveliko proteruje…

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: