Linta: Šokiran sam da FSS podržava Šukera!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica o podršci FSS Šukeru: Čelnici FSS zaboravili činjenicu da je Šuker fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića. Čovek koji smatra da ustaše nisu zločinci ne može biti dobrodošao u Srbiji

sp-suker_620x0

Izvor: Novosti

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta iznenađen je odlukom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da podrži kandidaturu predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera (HNS) za članstvo u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije (UEFA).

U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da su čelnici FSS zaboravili činjenicu da je Šuker 1996. godine fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen na groblju u Madridu.

– Šuker je krajem 2010. godine u razgovoru za hrvatski T-portal jasno rekao da se zna kojoj opciji je naklonjen i da se ne stidi što je bio na grobu Pavelića. Podsećamo čelnike FSS da su novembra 2013. godine oštro osudili provokativnu izjavu Šukera da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Koliko znamo, Šuker se do današnjeg dana nije ogradio od pomenute izjave – stoji u saopštenju.

Ističe se i da je Šuker dao izjavu da će reprezentacija Hrvatske igrati na Svetskom prvenstvu u čast fudbalera Josipa Šimunića, nakon što je suspendovan posle utakmice baraža u Zagrebu protiv Islanda jer je zajedno sa navijačima uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica smatra da FSS nije uzeo u obzir navedene činjenice kada je donio odluku da podrži Šukera.

Šuker je čovek koji smatra da ustaše na čelu sa Antom Pavelićem nisu zločinci koji su, za vreme Nezavisne države Hrvatske, izvršili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, već oslobodioci i borci za interese hrvatskog naroda. Takav čovek ne može biti dobrodošao u Srbiji i ne zaslužuje podršku FSS sve dok podržava ustašku ideologiju i dok smatra da Hrvatska treba da bude prva reprezentacija koja će odigrati fudbalsku utakmicu sa lažnom državom Kosovo – zaključuje se u saopštenju.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: