Književno veče sa pjesnikom Rankom R. Radovićem

U organizaciji Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Književnog udruženja „Susret“, u Eparhijskom domu održano je književno veče sa pjesnikom Rankom R. Radovićem

radovic

Izvor: Radio Trebinje

Dobitnik brojnih pjesničkih nagrada, među kojima i najprestižnijih ruskih književnih priznanja – „Zlatni vitez“ , Specijalna nagrada izdavačkog savjeta Ruske pravoslavne crkve i Medalja prvog štampara Rusije Ivana Fjodorova – Ranko Radović objavio je do sada petnaest zapaženih knjiga poezije, a zastupljen je i u 40-ak izbora i antologija u zemlji i inostranstvu, te prevođen na ruski, engleski, španski i makedonski jezik.
Govoreći o poeziji Ranka Radovića, profesor književnosti Milana Babić istakla je da dvije teme čine nit-vodilju njegove poezije – traganje za rječju i ljubav.
„Težiti u umjetnosti da izraziš cjelinu svijeta, a da svoju misao obučeš u riječ u kojoj će vijekovi odjeknuti – to je sasvim legitimno i čovjekova nasušna potrebna. To je Ranko Radović pokušavao – i uspio“, rekla je Babićeva.
Uz kazivanje autora, posjetioci književne večeri mogli su da čuju i poeziju Ranka Radovića u prepjevima na španski, ruski i makedonski jezik, a u drugom dijelu programa svoje stihove govorio je i trebinjski pjesnik Novica Telebak

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: