Dragan Okuka za SH: Srbin još dugo ne može da bude selektor BiH!

Na sijelu Nevesinjaca po prvi put se pojavio i proslavljeni fudbalski trener i bivši fudbaler Dragan Okuka.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tekst: T. Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina

Svoju reputaciju sticao je u mostarskom Veležu, da bi igračku karijeru završio u Švedskoj. Bogatu trenersku karijeru razvijao je po svim meridijanima. Promjenio je više klubova u Srbiji, a dubok trag ostavio je u Poljskoj. U Kini radi sa velikim uspjehom, a u 2012. proglašen je za trenera godine.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam među svojim zemljacima. Stigao sam prije četiri nedjelje iz Kine i rado sam se odazvao pozivu.Naravno, ako obaveze to budu dozvolile i ubuduće ću rado dolaziti na zemljačka okupljanja.

  • Često ste van Srbije. Koliko Vam nedostaje Nevesinje i Hercegovina. Da li stignete nekad da obiđete zavičaj?

– Mi, Hercegovci, veoma smo ponosni na svoje porijeklo. Iako sam poslom vezan za inostranstvo, a živim u Beogradu, kad god mi se ukaže prilika odem do Nevesinja. Ove godine mi je to pošlo nekoliko puta za tukom. Među starim društvom najbolje se i osjećam.

  • FK Velež u Nevesinju ima dugu tradiciju. Da li ste možda zapazili nekog talentovanog klinca?

– Dobri rezultati u malom fudbalu potvrđuju da Nevesinjci znaju da igraju fudbal, ali srce me je zaboljelo kada sam vidio koliko je zapušten teren Veleža. Nadam se da će doći bolji dani.

  • Iako ste poslednjih godina angažovani po klubovima, zapamćeni ste i kao uspješan selektor mlade reprezentacije SCG. Da li ima nekih ponuda za mjesto selektora?

– Kontaktirali su me iz FS BiH i bio sam na pregovorima. Međutim, odbio sam njihovu ponudu.

  • Niste bili zadovoljni ponuđenim uslovima?

– Nigdje kao u BiH nije politika toliko uplela prste u sport. Siguran sam da sam donio dobru odluku. Nije još došlo vrijeme kada bi Srbin mogao da sjedne na selektorsku klupu i da se mirno bavim svojim poslom.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: