Đokić: SP nije politički trgovac

 Lider Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da će prijedlog SDS-a za poziciju mandatara biti razmatran na organima SP, te da će u skorije vrijeme imati adekvatan odgovor.

20141102135718_270898

Izvor: Nezavisne novine / Srna
“Vrlo jasno želim reći da SP nije politički trgovac. Nismo spremni to ni biti, a ovaj trenutak ne smatramo kao trenutak za političku trgovinu. Smatramo da bi Republika Srpska i život u njoj trebalo da imaju jasne odgovore svih nas koji smo dobili povjerenje i podršku građana”, rekao je Đokić nakon sastanka sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem u Bijeljini.
Đokić je istakao da SP smatra da je današnjim sastankom sa SDS-om načinjen veliki napredak, jer je, kako je rekao, velika stvar da za isti sto sjednu političke stranke koje imaju različite programe i političke poglede.
“To je posebno važno u ovom trenutku kada je neophodno formirati nove institucije vlasti. SP je oduvijek bila za dijalog, jer se samo tako rješavaju sva pitanja, posebno sada kada govorimo o formiranju vlasti”, rekao je lider SP-a.
Đokić je rekao da je, upravo zbog toga što samo dijalog “ima smisla”, SP i prihvatila poziv koji je dobila od SDS-a.
“Razumijemo i da je SDS bio vrlo konkretan na koji način oni misle da je moguće formirati vlast u Srpskoj, te na koji način je moguće formirati skupštinsku većinu”, rekao je Đokić.
On je naglasio da je iznio svoj stav da bi trebalo težiti da većinu u Republici Srpskoj stvaraju političke partije koje imaju sjedište u Srpskoj.
“Cijenimo da bi poslije toga toj ‘srpskoj većini’ mogle da se priključe i druge političke stranke koje imaju sjedište van Republike Srpske”, rekao je Đokić i istakao važnost nastavka dijaloga svih političkih partija kada je riječ o formiranju vlasti.
Prema njegovim riječima, veoma je važno nastaviti ovaj dijalog u Republici, onih koji to žele.
“Mi imamo svoje partnerstvo u Republici Srpskoj koje smo imali i prethodnih godina, i nismo izašli iz njega. I sa njima smo razgovarali i razgovore ćemo, takođe, nastaviti u narednom periodu”, rekao je Đokić i ponovio da SP smatra da treba nastaviti razgovore i sa SDS-om, kao i sa i članicama partnerskih stranaka.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: