Dodik: Srpska dobija Vladu do Nove godine

 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će koalicija SNSD-DNS-SP u posljednjoj sedmici novembra uspjeti da konstituiše novo rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske, te izrazio nadu da će Vlada Srpske biti formirana do Nove godine.

dodik izetbegovic

Izvor: Nezavisne novine
„Dogovorili smo ko će obavljati najviše funkcije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a nakon toga ćemo krenuti u formiranje nove vlade Srpske što će, nadam se, biti učinjeno do Nove godine”, rekao je Dodik.
Dodik je nakon sastanka delegacija SNSD-a i SDA u Sarajevu rekao novinarima da SDA još nije odlučila sa kojim strankama iz Republike Srpske je spremna da pravi koaliciju na nivou BiH.
„Jednako su udaljeni ili približeni od oba bloka stranaka. Mi smo spremni, kao što smo partneri sa HDZ-om BiH, da i sa SDA pokušamo da naprivimo ozbiljnu strukturu vlasti koja će pogotovu raditi na ekonomskim pitanjima”, rekao je Dodik.
Zamjenik predsjednika SDA Bakir Iztbegović rekao je da će SDA ovog vikenda razgovarati sa predstavnicima Saveza za promjene, nakon čega će donijeti odluku o budućoj koaliciji na nivou BiH.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: