Dodik: Sarađivaću sa Ivanićem ukoliko ne bude promoter bošnjačke politike!

Ponovljenom tvrdnjom da je Mladen Ivanić na funkciju predsedavajućeg Predsedništva BiH došao zahvaljujući glasovima Bošnjaka, SNDS je reagovao saopštenjem

dodo

Izvor: Novosti.rs
Autor: A. M.

Ponovljenom tvrdnjom da je Mladen Ivanić na funkciju predsedavajućeg Predsedništva BiH došao zahvaljujući glasovima Bošnjaka u izbornom inženjeringu skrojenom u kuhinji bošnjačkih političkih partija i jednog dela međunarodne zajednice, Savez nezavisnih socijaldemokrata reagovao je na intervju koje su objavile „Novosti“ u sredu 10. decembra.

– Na izborima za člana Predsedništva BiH, Ivanić je osvojio dirigovanu pobedu i bio u prednosti za 35.000 dogovorenih bošnjačkih glasova još dok glasanje nije ni počelo, a na kraju je ispred Željke Cvijanović imao prednost od 6.932 glasa. Bez dogovorenih bošnjačkih glasova Ivanić bi doživeo ubedljiv poraz – ističu u SNSD.

Osvrćući se na tvrdnje Ivanića da je na izborima dobio „daleko više glasova nego Dodik“, u SNSD smatraju da je to neuporedivo zato što Milorad Dodik i Ivanić nisu bili na istoj izbornoj listi.

– Ivanić je bio na listi za člana Predsedništva BiH i za njega su u RS mogli svi da glasaju, dok je Milorad Dodik bio kandidat za predsednika Republike Srpske, gde je osvojio 303.496 glasova i, za razliku od Ivanića, bez bošnjačkih i hrvatskih glasova koji su išli kandidatima za potpredsednike RS, navode u SNSD.

Što se tiče saradnje Milorada Dodika i Mladena Ivanića nje neće biti, ističu u SNSD, ukoliko Mladen Ivanić, poput Mladena Bosića, nastavi ulogu promotera bošnjačke politike, a na štetu Srpske.

– Ako se Ivanić toga, ipak, odrekne, saradnje će biti onoliko koliko to bude potrebno u interesu Republike Srpske – istakli su u reagovanju SNSD.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: