Civilna zaštita: Poplave za sada ne prijete

Na vanrednoj sjednici gradskog Štaba civilne zaštite konstatovano je da, uprkos obilnim padavinama, situacija u Trebinju nije alarmantna i da kišne padavine još uvijek ne ugrožavaju priobalje i plavna područja.

stab

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: M.B.
– U svakom slučaju moramo biti u pripravnosti. Na sastanku je dogovoreno da komunikacija između svih subjekata koji su od značaja za zaštitu od poplava mora da funkcioniše na visokom nivou. Civilna zaštita je spremna da reaguje ukoliko bude potrebe, a obezbijeđene su dovoljne količine vreća sa pijeskom – rekao je nakon sastanka načelnik ove službe Nenad Šarenac, dodavši da građani za sve probleme izazvane obilnom kišom mogu da pozovu besplatan broj 121.
On je dodao da današnje vremenske prognoze daju mnogo više razloga za optimizam, nego što je to bio slučaj sa meteorološkim najavama od prije nekoliko dana.
– Najavljuje se – i manje padavina i slabiji udari vjetra. Štab civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa Hidrometeorološkim zavodom RS i Hidroelektranama na Trebišnjici, te na vrijeme dobija sve informacije o protoku vode kroz grad i najavljenim količinama padavina, kaže Šarenac.
stab2
U Trebinju je od sinoć do 13 časova palo 55 litara kiše po metru kvadratnom, kažu u Meteorološkoj stanici u našem gradu.
U Hidroelektranama na Trebišnjici saznajemo da je protok vode kroz grad 45 kubnih metara u sekundi i da priobalje nije ugroženo. Protok će se mijenjati zavisno od količina padavina i dotoka u akumulacije, navode u ovom preduzeću.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: