Zoran Janjić: Vratiti život na lijevu obalu Neretve!

Zoran Janjić iz udruženja Nevesinjaca se požalio na nejedinstvo kao boljku uz opasku da je pored Miljana Aleksića, načelnika Bileće, u ovoj delegaciji morao biti i ministar za regionalni razvoj RS i direktor Kancelarije RS u Beogradu.

– Hercegovina ne može sama i bude li se i dalje konfrotirala sa vlastima u Banjaluci biće još gore – upozorio je Janjić.

On je izneo i nekoliko vrlo konkretnih predloga.

– Što pre uraditi strategiju istočne Hercegovine uvažavajući sve dosadašnje pokušaje i prateće dokumente. Kao prioritet vratiti život na lijevu obalu Neretve. Ako nije moguće oformiti razvojnu banku, onda oformiti fond koji bi okupio Hercegovce koji su u Hercegovini, ali i one koji su van nje. Zadužiti da bar jedno lice u Kancelariji RS u Beogradu bude zaduženo za istočnu Hercegovinu.

Janjić je zaključio i da bi se zavičajna udruženja trebala povezati u jednu krovnu instituciju kako bi Hercegovci u Srbiji mogli efikasnije da deluju.

VUČUREVIĆ: Preče je biti Hercegovac, nego član stranke!
Slavko-Vucurevic

Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja

Na Janjićeve primedbe da se Hercegovina mora najpre izmiriti sa Banjalukom, a Aleksića vratiti u Savez opština istočne Hercegovine  odgovorio je Slavko Vučurević.

– Mi se sa Banjalukom ne svađamo, jednostavno Banjaluka nas ignoriše. Miljan Aleksić je kao načelnik Bileće punopravni član Saveza opština i trebalo je da bude ovdje, ali se nakon intervencije iz vrha njegove stranke predomislio. O njemu kao čovjeku, zaista imam dobro mišljenje, ali mislim da je preče biti Hercegovac, nego član stranke.

 1. Anonymous Reply

  Pitanja za gospodina janjica: posto sam procitao knjigu nevesinjska brigada u ratu 1992-1995, da li je cuo recimo za momcila vukovica sina danilovog iz rogaca, radovana madtilovica kapetana, opstu mobilizaciju studenata 1994, koja dvojica studenata su se jedini vratili u btigadu,….

 2. Anonymous Reply

  Da li je trebalo pomenuti prvu generaciju vojske republike srpske iz nevesinja, koja je imala obuku u bileci i svojevoljno prekinula obuku i dosla u nevesinje. Kasnije su poginuli pripadnici te jedinice milimir vuckovic,miomir janjic,miodrag kovacevic,radan adzic, milivoje gacinovic …..

 3. Anonymous Reply

  Ja nisam anonimus, nego nedeljko draga torovic iz rogaca, koji je bio prva generacija vrs iz nnj u bileci, racunac na mb 120mm kod kapetana mastilovica kojeg je rasturio rak odmah posle rata, skolski drug milimira vuckovica, miodraga kovacevica, miomira janjica, radana adzica, mivoja gacinovica… jedan od dva studenta koji suse vratili na poziv brigade uz dragana sikimica, clan borbene grupe na jakomistu koja nije pomenuta, brat radise torovica, ranjenog na ciscenju podvelezja i kasnije pripadnika grupe sa sipovca, brat milana torovica aktivnog vojnika angazovanog kao licno obezbedjenje ratka mladica ucrnoj reci…

 4. Anonymous Reply

  Nikada politicki angazovan. Kako mislite da bi sutra neko stao na branok otadzbine?

 5. Anonymous Reply

  Branik, izvinjavam se, jaka loza hercegovacka.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: