Željka Cvijanović i zvanično mandatar

 Željka Cvijanović je mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske, objavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

zeljka mile

Izvor: Nezavisne novine
Foto: Srna
Nakon imenovanja, mandatar ima 40 dana da obavi konsultacije, a zatim parlamentu predloži sastav nove vlade i njen program rada.
Mandatar za sastav Vlade RS, Željka Cvijanović je u svom prvom obrađanju izjavila da je ovo predstavlja veliku odgovornost i čast.
„Nova vlada će raditi na jačanju RS u političkom i ekonomskom smislu i biti na raspolaganju građanima i ostalim partnerima”, naglasila je ona.
Cvijanovićeva je proteklih godinu i po obavljala funkciju premijera Srpske, a prije toga je bila ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. U SNSD obavlja funkciju međunarodnog sekretara.
Dodik je proteklih dana obavio konsultacije s delegacijama SNSD-a i njihovim koalicionim partnerima, koji imaju skupštinsku većinu u RS.
Opozicione stranke, SDS, PDP, NDP i SRSRS nisu se odazvale pozivu na konsultacije kod Dodika. Na razgovorima su bili i predstavnici Koalicije „Domovina”, koji u parlamentu RS imaju pet poslanika. U domovini su zainteresovani za učešće u vlasti, ukoliko budu ispunjeni njihovi uslovi.
Na konsultacijama su bili i predstavnici boraca, penzionera, poslodavaca, sindikata i studenata.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: