Zbogom generale!

Poštovao je sve vojničke  norme, znao je da vojnička praksa donosi velike i krvave rizike, ali, baš zato, u svakom trenutku nastojao je da trezveno i hladno i zdravorazumski osmotri svaki borbeni zadatak ili vojnički izazov”, rekao je na današnjoj komemorativnoj sjednici gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

IMG_1651

Autor: R.M.
Izvor:Radio Trebinje

Vučurević je naglasio da je general Kovač bio jedan od onih koji nas je okupio pod zastavu slobode, i jedan od onih koji je tačno znao šta nam ta sloboda donosi i koliko, kao narod, u toj slobodi možemo da napredujemo i koje opšte čovječanske vrijednosti možemo da dosegnemo.

IMG_1668

Gradonačelnik Trebinja je, govoreći o ratnom putu generala Kovača istakao da je on u rat stupio kao oficir jedne moderne armije, ali, istovremeno, i kao Hercegovac koji dobro zna da, kad pod ovim našim nebom zatutnje topovi, do mira nećemo doći ni brzo ni lako. “S jedne strane on je bio vojnik i starješina, koji je duboko pronikao u svoju  profesiju, bio je disciplinovan, odgovoran i tačan. Poštovao je sve vojničke  norme, znao je da vojnička praksa donosi velike i krvave rizike, ali, baš zato, u svakom trenutku nastojao je da trezveno i hladno i zdravorazumski osmotri svaki borbeni zadatak ili vojnički izazov”, naglasio je Vučurević.

IMG_1674

General Bogdan Kovač je bio nosilac Medalјe za vojne zasluge, Ordena za vojne zasluge sa srebrnim mačevima i Ordena narodne armije sa zlatnom zvijezdom, Karađorđeva zvijezda trećeg i drugog reda.

General Bogdan Kovač biće sahranjen, danas u 15 časova, na groblјu u selu Grmlјani.

 

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: