Završeno scensko nadmetanje za Zlatne maske

Ansambl Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente izveo je večeras na sceni Doma kulture predstavu „Ožalošćena porodica“, po tekstu Branislava Nušića, posljednjeg dana takmičarskog programa 57. Festivala festivala

Senta-naslovna

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Foto: Jovan Vidaković

Inscenaciju Nušićeve komedije, koja je pobijedila na Republičkom festivalu dramskih amatera Srbije u Kuli, potpisuje reditelj Dejan Cicmilović.
Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je glumcu ansambla iz Sente Branislavu Unginoviću, za ulogu Agatona Arsića.
Izvedbom ansambla Kamerne scene „Miroslav Antić“ završen je takmičarski dio programa ovogodišnjeg festivala, a sutra veče stručni žiri u sastavu – reditelj Milovan Pandurević, dramski pisac i dramaturg Miladin Ševarlić i glumica Olivera Vuković – trebalo bi da saopšti i svoju odluku o nagrađanima.
Svečanost proglašenja najboljih i dodjele Zlatnih maski i diploma festivala biće upriličena nakon nastupa ansambla Centra za kulturu „Beli mugri“ iz Kočana u Makedoniji, koji će od 20.30 h, na sceni Doma kulture, izvesti i posljednju predstavu ovogodišnjeg festivala – „Dom Bernarde Albe“, po tekstu Federika Garsije Lorke, a u režiji Kristine Atanasove Arsove.
Gosti iz Makedonije ove godine nisu u konkurenciji za Zlatne maske, koje se dodjelјuju za: najbolјu predstavu u cjelini, najbolјe reditelјsko ostvarenje, najbolјeg glumca, najbolјu glumicu, najbolјu scenografiju, kostimografiju, autorsku muziku, a po procjeni žiri i zavisno od kvaliteta – i za najbolјu epizodnu ulogu i najbolјu kolektivnu igru.
Pored ansambla iz Sente, u konkurenciji za nagrade festivala su i – Bjelopoljsko pozorište, Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke, Teatar „Total“ iz Visokog i Gradsko pozorište Trebinje.
Nakon svečanog zatvaranja festivala, za učesnike i publiku, a u čast nagrađenih, na platou ispred Doma kulture biće održan koncert muzičkog sastava „Serbian jazz BRE!“
R.S.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: