Zavičajni klub Bilećana uručio pomoć

Predstavnici Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji, sa sedištem u Beogradu, dostavili su prvu, hitnu, humanitarnu pomoć raseljenim licima sa poplavama ugroženih područja u prihvatilištima “Šuplja stena” na Avali i novootvorenom centru za smeštaj u beogradskoj Areni

bilecani

U prihvatilištu “Šuplja stena” smešteno je tokom prethodna dva dana stotinak dece i njihovih majki, koji su evakuisani jer su im domovi poplavljeni, u opštinama Obrenovac i Lazarevac. Sva su deca i njihovi roditelji zbrinuti i na sigurnom, uverili su se članovi klube Bilećana i predali pomoć, uglavnom hranu, kako su to predložili volonteri u prihvatilištu.
Pomoć, uglavnom sredstva za ličnu higijemu i za bebe, predata je prihvatnom centru u Areni. U skladu sa odlukom Upravnog odbora isporučena je roba u vrednosti od oko 20.000 dinara. U akciji pružanja pomoći direktno su bili angažovani Dejan Vuković, Srđan Čomić i Miodrag Dunđerović.
Članovi zavičajnog kluba nastaviće sa angažovanjem na terenu i učestvovaće i u drugim akcima prikupljanja pomoći, ne samo u Srbiji, nego i u Republici Srpskoj, koje su ugrožene do sada nezapamćenim poplavama.
Zavičajni klub Biilećana predložio je da se organizuju zajedničke akcije svih društava Hercegovaca i udruženja gradova istočne Hercegovine,Gacka, Bileće, Trebinja, Nevesinja i drugih, koji su aktivni u Srbiji, pošto će pomoć biti potrebna u jednom dužem periodu kako bi se sanirale katastrofalne posledice poplava.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: