Zavetnici u Sarajevu: Srpski Princip zauvek živi!

 

Članovi srpske desničarske organizacije „Zavetnici“ na Vidovdan 28. juna izveli su performans u Sarajevu. Na mestu gde je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda aktivisti ove organizacije raširili su srpsku zastavu i raširili transparent sa likom principa i porukom „Srpski Princip zauvek živi“.

Zavetnici-Princip-650x487

Zavetnici u Sarajevu (Foto: Zavetnici)

 

Izvor: Pravda

Slike njihove akcije preplavili su društvene mreže, a akcija je izazvala bes u Federaciji Bosne i Hercegovine gde Gavrila Principa smatraju teroristim. Negativni komentari i pretnje upućene učesnicima akcija pokazuje da se javnosti u Federaciji BiH nije dopalo da su srpski desničari po danu izveli jedan „nacionalistički ispad“ u sred Sarajeva.

– Nekoliko članova rukovodstva i pristalica Srpskog sabora Zavetnici juče na Vidovdan stogodišnjicu Sarajevskog atentata bilo je na mestu događaja da oda počast jednom od najvećih srpskih sinova Gavrilu Principu. Predstavnici organizacije su na mestu atentata naposredno pred početak zvanične ceremonije u čast Franca Ferdinanda izašli sa transparentom. Okupljeni građani kao i predstavnici EU koji su se tu nalazili sa nevericom su posmatrali ceo događaj. Reakcije nije bilo, a po našem polasku neki su čak prilazili i tražili da i oni slikaju transparent. Međutim od jutros na mejl organizacije stižu pretnje i uvredljivi komentari od strane pojedinaca i organizacija iz Sarajeva. Poručuju nam da će nas kazniti jer „smo se drznuli da dođemo u njihov grad sa srpskim obeležijima“. Nekoliko puta od jutros je pokušano i da nam se obori sajt – kaže predsednik Srpskog sabora „Zavetnici“ Stefan Stamenkovski.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: