WE DANCE: Evropa zna da se Gacko po plesu poznaje!

Gatačka plesna grupa „We dance” je rezultatima na Evropskom prvenstvu u Parizu potvrdila da pripada samom evropskom vrhu. Emilija Stojanović i Maja Kosović za SH otkrivaju kako je Gacko dobilo danas prepoznatljiv brend

emilija 00
Tekst: Trifko Ćorović
Foto: Privatan album

Mlade dame okupljene oko plesnog kluba „We dance“ danas su jedan od zaštitnih znakova Gacka.

Prva postava sastavljena od desetak članova oformljena je 2007. godine i predstavila je moderni ples kao novu vrstu izražavanja kroz pokrete tijela. Energične djevojke podarile su Gacku i Hercegovini moderne plesove kao sto su hip hop, street dance, frestayl, cheerdance…

emilija
U razgovoru za Slobodnu Hercegovinu, Emilija Stojanović i Maja Kosović, prve dame ovog kluba, objašnjavaju kako im je drugo mjesto u Parizu otvorilo svjest da pripadaju samom evropskom kremu modernog plesa. Objašnjavaju i kako je u Gacku poznatom po tradicionalnim vrijednostima promovisana grupa koja gaji zapadnjački stil.

– Kao promoteri modernog plesa bilo je logično da se opredelimo i zapadnjački nazivu „We dance”. Kako su godine odmicale od plesne grupe ‘’ We dance’’ nastao je brend, grupa je prerasla u Klub, postali smo prepoznatljivi i danas ime grupe predstavlja pečat i krunu dugogodišnjeg rada koje ni u jednom trenutku nismo htijeli da promjenimo. Ostali smo dosledni sebi što je bio i jedini način da postignemo ovakve rezultate.

emilija 04

Koliko danas članova broji plesni klub?
– Naš plesni klub danas broji pedesetak članova. Imamo starosne kategorije i to mini kadete, kadete, juniore i seniore koji imaju mogućnost da uče više stilova plesa..

Da li same kreirate kostime?
-Sve ono sto vidite na našim plesačima je apsolutno plod mašte i kreativnosti. Trudimo se da budemo inovativni i svojstveni sebi.

emilija 05

Da li i u ovo krizno vreme pronalazite sponzore?
– Naravno, bez njih sve ovo ne bi bilo izvodljivo. Ne bih sada da navodimo nikog pojedinačno, ali možemo reći da smo svuda dočekani raširenih ruku i da svi cene naš rad i rezultate. Zahvalni smo i našoj opštini na podršci i pažnji koju nam ukazuju. Trudimo se da to povjerenje opravdamo i da naš grad predstavimo u najboljem svjetlu.

Učestvovali ste na Evropskom prvenstvu u Parizu. Koliko ste se spremale i da li ste zadovoljni postignutim?
– Poslije Pariza dugo vremena nismo bili svjesni koliko smo ustvari uspjeli. Trebalo nam je dosta vremena da saberemo utiske i shvatimo da pripadamo evropskom vrhu. Drugi smo u kategoriji „seniori duo”, na proglašenju tri puta smo provjeravali da li smo zaista mi na drugom mjestu, jer nam se u tom trenutku to činilo nedodirljivo. Spremali smo se sedam meseci i zaista se potrudili da damo maksimum od sebe. Sa grupnim nastupom „Seniora” osvojili smo 4. mjesto. Kvalifikovali smo se na SP koje se održava na Floridi 31.01.

emilija 07

Posle Pariza, tradicionalno ste održali i godišnji koncert u Gacku. Da li je posjećenost bila veća nego prethodnih godina?

– Znamo da je sala bila prepuna. U toku samog nastupa fokus je da svaku tačku odigramo do savršenstva. Tek na kraju samog koncerta vidjeli smo da smo se dopali publici. Imamo plan da sledeći koncert napravimo u sportskoj dvorani, prostor je veći pa će svi ljubitelji našeg rada moći da nas vide. Spremamo plesni mjuzikl za mart mjesec koji naši sugrađani do sada nisu imali priliku vidjeti.. Naravno opet ćemo se poigrati sa maštom i potruditi se da obezbjedimo adekvatnu scenografijui pomjerimo standardne granice.

Koji su planovi u narednom periodu?
– Sada se spremamo za odlazak na državno navijačko akrobatsko i plesno prvenstvo koje se održava u Širokom Brijegu 22.marta. Cilj nam je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj u junu
Ne bi bili mi kad ne bi pomjerili granice.

 

(Ovaj tekst nije dozvoljeno preuzimati i kopirati bez pismene dozvole redakcije Slobodne Hercegovine)

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: