Vučurević: Žrtve nas obavezuju da čuvamo RS!

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana organizovao prijem za predstavnike političkog, privrednog i javnog života.

naslovna3

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.M.

„Republiku Srpsku moramo čuvati, jer je to sveti zadatak na koji nas obavezuju žrtve koje su pale za slobodu na ovim prostorima,“ poručio je Vučurević.
Vučurević je naveo, da će i pored ekonomske krize i blokade gradskog novca na Bobar banci, Trebinje i u ovoj godini realizovati više značajnih projekata i neće upasti u finansijski kolaps.
Gradonačelnik Trebinja je najavio nastavak realizacije projekta vodosnabdjevanja grada Trebinja, gradnje potisnog cjevovoda prema zubačkom platou, realizaciju različitih infrastrukturnih projekata, kao i dalji razvoj poljoprivrede, kao djela strategije razvoja grada Trebinja do 2018. godine.
„Postoji interes nekoliko malih preduzeća za nastavak i proširenje industrijske zone sa mogućom proizvodnjom određenih proizvoda za englesko i neka druga tržišta. Sa kompanijom ‘Bingo’ iz Tuzle za oko 15 dana ćemo krenuti u realizaciju izgradnje tržnog centra. Ono što me posebno raduje je što sam sa vlasnikom kompanije ‘Svislajon’ Rodoljubom Draškovićem dogovorio da će u ovoj godini u kompleksu Industrije alata biti napravljene dvije nove fabrike koje će zapošljavati 300 ljudi. Drašković je istakao da ima u planu i obnovu Begove kuće i da će napraviti srpsku gazdinsku kuću, kao i da će pored manastira Tvrdoš, prema određenim projektima graditi dvorac Jelene Anžujske, sve u cilju turističke promocije grada Trebinja“, naveo je Vučurević.
Vučurević je istakao da svi zajedno, bez obzira na stranačku pripadnost moramo imati isti cilj, bolje i ljepše Trebinje.

„Pozivam sve predstavnike političkog, privrednog i javnog života da svi zajedno ostvarimo određene projekte, jer mi se moramo boriti i izboriti za bolji položaj i dobrit grada i građana Trebinja“, istakao je Vučurević.
On je dodao da će Grad Trebinje i u ovoj godini finansirati sport i omladinske aktivnosti, izdvajati sredstva za socijalne kategorije, stipendirati djecu poginulih boraca i djecu invalida od prve do četvrte kategorije, kao i studente i najbolje srednjoškolce.
Govoreći o saradnji sa susjedima, gradonačelnik Trebinja je naveo da je saradnja sa crnogorskim opštinama Herceg Novi i Nikšić na najvišem nivou, i dodao da očekuje susret sa predstavnicima vlasti Dubrovnika, jer kako je naveo, uspostavljanje odnosa dva grada treba i Trebinju i Dubrovniku.

tb 00
Delegacija grada Trebinja položila je danas cvijeće na spomenik palim borcima iz minulog rata.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: