Vučurević: Tužba Elektrohercegovine je politički atak na građane Trebinja

slavko-vucurevic

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: D.M.

Prema riječima Vučurevića ukupna dugovanja Grada Trebinja prema Elektrohercegovini nisu 187.000 maraka nego oko 140. 000 maraka, a taj dug je od jutros još manji jer je uplaćena jedna rata.
Vučurević ističe da je do zastoja u uplati došlo zbog gubitka sredstava blokadom računa, odnosno uvođenjem stečaja u “Bobar” banci, a ne voljom gradske uprave i građana Trebinja.
“Ništa novo, pokušaj da se onemogući da Grad Trebinje funkcioniše na normalan način ali i to ne može da uspori naš hod jer uvijek ima onih koji su zlonamjerni kao što su predstavnici iz Elektrohercegovine, a ima i onih koji su dobronamjerni pa se jave i uplate zaostala dugovanja ili su u najavi da ulažu u naš grad. Mi ćemo otežano izmirivati svoje obaveze ali u nikakvom slučaju nismo dovedeni u situaciju da ne izvršimo svoje obaveze. Politički čin i atak na grad Trebinje i građane od strane onih koji su se dobro „uhljebili“, navodi Vučurević.
Vučurević dodaje da dug Trebinja i Bileće za troškove javne rasvjete nije toliki problem u odnosu na gubitke u elektroenergetskom sektoru.
„Za Elektrohercegovinu i Elektroprivredu treba da bude prvorazredni problem gubici koji se prave u Elektrokrajini, a to je za četiri godine oko 64 miliona maraka ili jedna godišnja proizvodnja Hidroelektrana na Trebišnjici. I to bi trebao da bude problem, ali oni se do dan danas nisu oglasili ni jednom tužbom, prijavom niti disciplinskom odgovornošću za nešto što se zove šteta od 64 miliona maraka, od toga je najmanje 20 miliona maraka koji se stvore u Hidroeletranama na Trebišnjici i u Termoelektrani i Rudniku u Gacku“, istakao je Vučurević.
Gradonačelnik Trebinja zaključuje da je jučerašnja tužba Elektrohercegovine protiv Grada Trebinja politički čin i zla namjera rukovodećih ljudi iz elektroenergetskog sistema RS.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: