Vučurević: Bobar banka je organizovani državni projekat

vucurevic-u-studiju

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.

Ono što sam mogao da uradim, uradio sam – otvorio sam račun kod druge banke i obavijestio obveznike da tamo idu sve uplate. Potrudiću se da uspostavim normalno funkcionisanje Grada. Neću pristati da se i za marku umanje socijalna davanja. Da li ja mogu da nadoknadim novac koji nam je progutala država nemarom i arogancijom? Mislim da ne mogu“, istakao je Vučurević.
Vučurević je gostujući u programu RT odbacio kao neistinite jučerašnje tvrdnje iz Gradskog odbora opozicionog SNSD-a – da gradonačelnik manipuliše cifama blokiranog novca, prikazujući i vanbilansna sredstva kao budžetska.
Jutros sa razgovarao sa ministarkom Lejlom Rešić koja mi je vrlo korektno potvrdila da je Trebinje najdrastičnije oštećena lokalna zajednica u Republici Srpskoj – sa 2.348.000 KM blokirane aktive za tekuće obaveze, uz oko 2 i po miliona revolving sredstava“, istakao je Vučurević.
On je rekao da šteta ima i dugoročni aspekt podsjećajući da je među blokiranim sredstvima i novac IPA fondova, zbog čega, kako je ocijenio – Trebinje vjerovatno više nikad neće biti u prilici da učestvuje u projektima prekogranične saradnje.
Vučurević je rekao da je Bobar banka slučaj za istražne organe, te da je u razgovoru sa načelnicima drugih opština saznao da su mnoge od njih, „posebno gdje je na vlasti SNSD, na vrijeme dobili signal i podigli sredstva“.
Meni niko nije dao takav signal. Tražim od istražnih organa odgovore na pitanja – ko je i na koji način podizao depozitna sredstva sa Bobar banke nakon smrti gospodina Bobara? Ko je suflirao ljudima iz lokalnih zajednica da povuku depozite? To su glavna pitanja“, rekao je Vučurević, ističući da je slučaj Bobar banke „organizovani državni projekat“ i „nova Dafiment banka“.
Govoreći o odgovornosti Gradske uprave za nastalu štetu, zbog izbora ove banke za deponovanje budžetskih sredstava, Vučurević je istakao da je Bobar banka odabrana, u skladu sa najboljom praksom – kao ponuđač sa najboljim uslovima.
Njihova ponuda je bila – na nalozima nema provizije i najbolja kamatna stopa. To nijedna lokalna zajednica ne odbija. A da sam tada odbio, mnogi bi rekli da sam izabrao drugu banku kako bih ostvario neki lični interes. Pa bi protiv mene podigli možda i krivičnu prijavu što nisam izabrao banku sa najboljim uslovima“, istakao je gradonačelnik.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: