Vučurević: Ako nadležni ne riješe problem Bobar banke, pozvaću Trebinjce na ulice

 

vucurevic

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: D.Č/D.M.

Vučurević je istakao da dok se ne rješi novonastala situacija iz Gradskog budžeta biće isplaćena samo socijalna davanja.
„Zakon o bankama i zakonu za bankarstvo navodi da Agencija za bankarstvo vrši nadzor svih banaka koje moraju staviti na uvid dokumente. Izmjene ovog zakona iz 2013. godine, član 7. stav 2., kažu da članovi upravnog odbora iz Agencije za bankarstvo ne odgovaaraju za štetu koja nastane prilikom obavljanja dužnostii u okviru ovoga zakona i drugih propisa. Ovo pokazuje da je neko projektovao određenu propast banaka u RS. Trebali su da prođu izbori i da se krene u likvidaciju određenih banaka i pritom zaštite kadrovi koji su godinama svojim neradom, nepažnjom i neponašanjem u skladu sa zakonom, doveli depozitare kao što je grad Trebinje u zabludu, pa imamo danas štetu od 5 miliona maraka“, naveo je Vučurević, zatraživši da se utvrdi odgovornost svih koji su radili na ovom projektu.
On je naveo da će se Gradska uprava obratiti i Agenciji za bankarstvo BiH, Centralnoj banci i Evropskoj agenciji za bankarstvo.
Vučurević je istakao da je stupanjem na dužnost 2012. godine deficit grada Trebinja bio oko milion i 800 hiljada KM, koji je kreditno pokriven.
„Utvrđena dugovanja FK Leotar, koje niko nije rješio su preko milion i 800 hiljada KM. Delovanjem lokalnog i republičkog SNSD–a gradu Trebinju je u posljednje dvije godine načinjen finansijski udar od 9 miliona KM, a još nam visi oko 4 miliona KM koji se očekuje od rješavanja privrednog spora koji je grad pokrenuo nakon situacije u FK Leotar, gdje je stadion založen za oko 4 miliona KM. U prvostepenom postupku kod trebinjskog Privrednog suda smo dobili presudu, ali su Bobar banka i FK Leotar mimo saglasnosti grada potpisali ugovor, pa je moguće da privredni sud donese drugačiju odluku i da Trebinje bude kažnjeno sa dodatnih 4 miliona KM. Ugovor je potpisao tadašnji predsjednik FK „Leotara“, a sadašnji narodni poslanik Luka Petrović“, istakao je Vučurević.
Vučurević je ponovio da je slučaj Bobar banke državni projekat i da treba utvrditi krivičnu odgovornost.
„Ukoliko u skorije vrijeme ne dobijem odgovor od nadležnih, pozvaću građane da izađu na ulice. Kome treba država koja pljačka građane“, upitao se gradonačelnik Trebinja.

SNSD  traži reviziju gradskog poslovanja

Iz trebinjskog SNSD-a danas su zatražili hitnu reviziju finansijskog poslovanja gradske uprave, kako bi se, kako su naveli, konačno prekinule špekulacije o tome koliki je dug Grada Trebinja i kolika su sredstva zarobljena na „Bobar banci“.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: