Vlajki: Zapad koristi srpsku neslogu da sruši Dejton

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki predlaže hitno konstituisanje Narodne skupštine Srpske, na kojoj će osnovna tačka dnevnog reda biti očuvanje Dejtona i jačanje samostalnosti Republike

emil vlajki

Izvor: Nezavisne novine / Srna

Vlajki u današnjem saopštenju navodi da “sve izgleda da u ovom trenutku međunarodna zajednica različitim sredstvima užurbano nastoji da unutar srpskog političkog korpusa osigura kvalifikovanu većinu za rušenje Dejtona kroz pripremljene ustavne reforme koje će Srpsku svesti na administrativnu jednicu”.

On smatra da su ciljevi “obojenih revolucija” postignuti izborom srpskog člana Predsjedništva BiH, koji će provoditi reforme s ciljem stvaranja centralizovane BiH i formiranjem probošnjačke vlasti na nivou BiH.

“Osnovni cilj ‘revolucije’ bio je instaliranje u Predsjedništvo takvog srpskog člana koji će provesti, zajedno sa druga dva člana, neophodne ustavne reforme koje će dovesti, kada to bude zahtijevano od Zapada, do stvaranja centralizovane BiH pod upravom Bošnjaka umjerene muslimanske orjentacije na principu jedan čovjek – jedan glas”, naveo je Vlajki.

On je dodao da je drugi cilj bio navođenje opozicije u Republici Srpskoj da zajedno sa Bošnjacima na nivou BiH naprave zapadnu, probošnjačku vlast, a što se, kako je naveo, u ovom času događa.

“U ovom kontekstu, za Zapad, entiteti i Dejton, pa ni sam predsjednik Republike Srpske, nemaju više nikakvog značenja, što je jasno izraženo u pismu namjere dvojice ministara spoljnih poslova Velike Britanije i Njemačke od prije nekoliko dana”, istakao je Vlajki.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: