Vladika Grigorije služio liturgiju u Nevesinju

Veliki broj vjernika okupio se na Badnje veče u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg gdje je obavljeno osvještanje i nalaganje badnjaka.

bv 05 1

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Dragan Grahovac

 

Večernju liturgiju služio je episkop zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije uz sasluženje mjesnog sveštenstva. Vladika Grigorije pozvao je okupljene vjernike da se raduju Božiću i njeguju najveće hrišćanske vrline.Čestitku sveštenstvu SPC i okupljenim sugrađanima uputio je i načelnik opštine Momčilo Šiljegović.

Prije bogosluženja na Gradskom trgu je organizovan tradicionalan doček badnjaka iz Luke,Pridvoraca, Biograda,Odžaka, Batkovića i Kifinog Sela. Svečana litija prošla je gradskim ulicama i zaustavila se u porti Sabornog hrama gdje je obavljeno nalaganje badnjaka. Narodno veselje nastavljeno je uz posluženje i zvuke narodnog melosa.Priređen je i vatromet.

Božićna liturgija u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju i Crkvi svete Trojice u Kifinom Selu počeće u 4 časa. Po tradiciji, nakon molitve i pričešća, pravoslavni vjernici uputiće se kućama gdje će uz bogatu trpezu dočekati polaznika, koji po opštem vjerovanju donosi radost i sreću u domove.

bv 05 2 bv 05 3 bv 05 4 bv 05 5 bv 05 6

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: