Vladika Grigorije: Presveta Bogorodica učiteljica smirenja!

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije i umirovljeni episkop Atanasije služili su danas Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice, koji je i krsna slava manastira Tvrdoš.

IMG_1326

Izvor: Srna
Obraćajući se velikom broju okupljenih građana, vladika Grigorije je istakao da ovaj dan podsjeća na najvažniju hrišćansku vrlinu – smirenje.Vladika je dodao da je ovaj dan jedan od najsličnijih onom najvažnijem danu u godini – Vaskrsenju Hristovom.
“Danas slavimo Vaskrsenje One koja je rođena od ljudi i One koja je rodila nerođenog Boga. Danas slavimo vrata raja, Presvetu Bogorodicu i danas imamo bezbroj časti i počasti, a jedna od najvećih je ta što je sa nama vladika Atanasije, naš otac i učitelj. Najljepše od svega je što nas on uči smirenju, jer je Presveta Bogorodica učiteljica smirenja”, rekao je vladika Grigorije.
Umirovljeni episkop Atanasije, čestitajući vjernicima ovaj veliki praznik, rekao je da je najveći broj manastira posvećen Presvetoj Bogorodici.
“Novo vrijeme donijelo je da Pandorina kutija postaje televizijska kutija. Ne dozvolite da vlada vama, da vas okupira tako da upravlja vama, nego gledajte da iznutra otvarate srce svoje, dušu svoju i da se molite Bogorodici jer nam ona pomaže i onda kada to ne zaslužujemo”, poručio je episkop Atanasije.
Nakon Svete arhijerejske liturgije i litije oko hrama, obavljeno je lomljenje slavskog kolača i priređena trpeza ljubavi.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: