Vladika Grigorije: Ne zaključavajte srca, radujte se Božiću

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije danas je poručio vjernicima da idući u susret Božiću ne zaključavaju srca, već da ih otvore za Boga i budu puni radosti.

grigorije

Izvor: Srna
Vladika Grigorije je, služeći Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gopodnjeg u Trebinju, istakao da je Božić veliki i spasonosni događaj za svakog živog čovjeka.
“Naš Bog je onaj koji je trpio izgnanstva i uvrede, onaj koji je trpio šamare. Naš Bog je onaj koji je trpio ono što je najstrašnije, ne samo smrt, već i osjećaj da je ostavljen od svih i čak od Oca svoga, ali to je bio samo trenutak prelaska provalije od smrti do života“, rekao je u besjedi vladika Grigorije.
Vladika je naglasio da je neophodno da se vjernici pričešćuju da bi u svoja srca primili Boga, da ih dotakne svojom vječnošću i da tako postanu bića ne za smrt već za život.
“Neka vas Gospod blagosilja u danima koji dolaze, u danima smirivanja, radosti, danima topline i ljubavi, danima kada se u naša srca smješta Bog“, rekao je vladika Grigorije.
Vladika Grigorije je najavio da će na Badnje veče služiti u Nevesinju, a da će na Božić biti u Sarajevu, poručujući da će srcem i dušom biti sa narodom Hercegovine.
Vjernici su tokom liturgije pristupili svetoj tajni pričešća, nakon čega je vladika mnogobrojnu djecu, na današnji praznik Oci, darovao slatkišima.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: