Vlada RS raskida ugovor sa firmom „Imeks internacional“!?

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će Vlada, odnosno preduzeće „Nikola Tesla“ otkazati ugovor fabrici tekstila „Imeks internacional“ ako ne bude izvršavala obaveze prema radnicama u Bileći koje već nekoliko dana štrajkuju.

 

imex-international-rs

Izvor: SRNA

Tegeltija je novinarima u Trebinju rekao da Vlada Srpske prati dešavanja u Bileći, napominjući da tamo ne štrajkuju radnici preduzeća „Nikola Tesla“, čiji je Vlada osnivač već njihov partner „Imeks“ koji, kako je rekao, očigledno da nije ispunio očekivanja.

„Vlada Republike Srpske je napravila fabriku tekstila u Bileći, predala je subjektu koji je dobio posao, ali isto tako će i otkazati ugovor ako ne bude izvršavao obaveze prema radnicima i dovesti nekoga drugog ko će organizovati posao za ove radnice“, istakao je Tegeltija.

On je napomenuo da je za Vladu Republike Srpske najvažnije da je uspjela napraviti odličnu i tehnički opremljenu fabriku u Bileći i da je tamo obučena radna snaga.

„Biće nam mnogo lakše naći novog partnera nego što je to bilo na početku kada smo gradili fabriku i kada radnice nisu znale da šiju“, rekao je Tegeltija i dodao da je prvobitno bilo najavljeno da će u toj fabrici biti zaposleno oko 600 radnica, ali da je, očigledno, da partner „Imeks internacional“ nije ispunio očekivanja.

On je naveo da se svakodnevno otvara veliki broj radnih mjesta u tekstilnoj industriji u cijeloj Srpskoj.

Radnice tekstilne industrije u Bileći već osmi dan štrajkuju zbog neisplaćenih plata i dopronosa za posljednja tri mjeseca. Radnice kažu da više ne žele da pregovaraju sa vlasnicom „Imeks internacionala“ Milenom Janković, te traže pomoć od Vlade Republike Srpske.

Radnice su se danas sastale sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem koji im je obećao da će sutra na sastanku u Banjaluci sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrom energetike Željkom Kovačevićem razgovarati o njihovim problemima i učiniti sve da se iznađe rješenje.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: