VIDEO: Trebinjski preduzetnici zadovoljni prazničnom zaradom

Trebinjski preduzetnici pare više i ne broje. Januar im je kažu donio ogromne zarade.

pare

Izvor: ATV

Mesari trljaju dlanove – za samo nekoliko dana prodali su na desetine tona mesa. Početak godine taličan je i muzičarima. Noći provode radno, danju uglavnom spavaju, pa će ovaj mjesec da uštede nekoliko hiljada maraka.

“U januaru hvala Bogu ima posla, dobro se zaradi, naporno jeste. Radimo od 31 decembra svaku veče skoro do Jovanjdana i tako. U prosjeku 100 maraka po noći. I onda februar? Februar neplaćeno, prinudni odmor”, kaže muzičar Miki Perkušić.

Prosvjetari u šali kažu da su oni u januaru najplaćenija profesija. Sjede kući, a pare liježu na račun. Ugostitelji ih demantuju jer za jedan mjesec zarade nekoliko profesorskih plata.
Januar je naš mjesec. Pazari su tri do četiri puta veći nego inače. Gosti ostavljaju dosta veći bakšiš. Svi su raspoloženi. Naravno da nema predaha, ne odmaramo, ali smo svi veseli i naravno novčanici su dosta dosta puniji”, kaže ugostitelj Dragan Vuković.

Januar su dobro iskoristili i taksisti. Po prazničnoj tarifi voze do zore, ali isplati se kažu. Isplati se i smjenskim radnicima u javnim preduzećima – za duplu dnevnicu nije im teško na posao otići i neradnim danom. I dok se jedni raduju enormnim zaradama drugi se u januaru hvataju za glavu. Proizvodni pogoni, hotelijeri, i mali privatni biznisi su ovog mjeseca tradicionalno u minusu.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: