VIDEO: Proslava Svetog Nikolaja u Manastiru Tvrdoš

Povodom praznika Svetog Nikolaja, u Manastiru Tvrdošu služeno je praznično večernje sa petohljebnicom.

tvrdos 1

Izvor: Eparhija ZHIP

Na sam dan praznika Svetom Arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je Episkop ZHiP G. Grigorije, uz sasluživanje Vladike Atanasija, igumana tvrdoškog Save, igumana Mihajla (Sv. Arhangela kod Prizrena), protojereja Nikole Jankovića, jereja Dražena Tupanjanina, jereja Aleksandra Ilića, jereja Aleksandra Šmanje, jeromonaha Porfirija, jeromonaha Arsenija, đakona Duška Šarovića i đakona Vlade Vukanovića.

 

Nakon čitanja Svetog Jevađelja besjedio je Vladika Grigorije. U Svetoj Tajni Evharistije su učestvovali i brojni vjernici koji su se ovom prilikom sabrali u Manastiru Tvrdošu, da saborno proslave velikog ugodnika Božijeg Svetog Nikolaja i da pričešćujući se Životvornim Tajnama Tijela i Krvi Gospodnje postanu zajedničari svetih i prijatelji Božiji.

tvrdos 2

Poslije osvećenja slavskog kolača i žita, Episkop ZHiP G. Grigorije je pozdravio sve prisutne i čestitao slavu Ep. Atanasiju i svima svečarima. Praznovanje Svetitelja Božijeg Nikolaja, i slave Vladike Atanasija, nastavljeno je u monaškoj trpezariji slavskim ručkom.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: