VIDEO: Otvorena nova autobuska stanica u Trebinju

„Izvršićemo doregistraciju jedne javne ustanove i priključiti joj autobusku stanicu, uz još neke već postojeće komunalne uslužne djelatnosti, kao što je parking-servis, te organizovati da ta ustanova bude samoodrživa, od ubiranja prihoda od staničnih usluga i naplate parkinga. Razmišljamo da ta ustanova bude ‘Trebinjestan’“, rekao je Vučurević dodajući da će do završetka elaborata i provođenja potrebnih procedura „narednih dvadesetak dana autobuska stanica imati funkciju autobuskog stajališta“.

otvaranje-naslovna

 

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Video: Mirko Okuka
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević svečano je danas otvorio objekat nove autobuske stanice,a prvi autobusi simbolično su, nakon osam godina čekanja, umjesto sa stajališta uz gradski park, krenuli sa namjenski izgrađenih perona.
Moderan objekat, ukupne površine 2.300 kvadratnih metara uz 6.000 kvadratnih metara uređenog okolnog prostora za parking, opremljen je svim potrebnim sadržajima staničnog servisa, imaće 14 perona – osam odlaznih, jedan za dolazak, uz pet perona sa autobuse na čekanju, ali i poslovne prostore za uslužni i drugi biznis.
„Trebinje je ovim otklonilo veliku prepreku na koju su nam ukazivali tur-operateri – autobuska stanica bila je preduslov intenzivnijeg turističkog napretka grada. Dobili smo velelepan objekat, građan po najsavremenijim metodama i standardima, sa riješenom klimatizacijom, grijanjem i svim onim što jedan objekat ovakve namjene danas podrazumijeva“, naglasio je Vučurević.

Vučurević je podsjetio da je izgradnju autobuske stanice, koja je počela još 2012. godine, upotpunosti finansirao Grad Trebinje. Prva faza izgradnje koštala je 1.175.000 KM, dok je za drugu, započetu u junu ove godine, izdvojeno 700.000 KM.

Vučurević je pojasnio da će autobuska stanica funkcionisati najvjerovatnije u okviru Javne ustanove „Trebinjestan“, što je, smatra, najoptimalnije rješenje da bi stanica ubuduće uspješno poslovala.

„Pri kraju smo izrade elaborata kojim će sve to biti definisano. Izvršićemo doregistraciju jedne javne ustanove i priključiti joj autobusku stanicu, uz još neke već postojeće komunalne uslužne djelatnosti, kao što je parking-servis, te organizovati da ta ustanova bude samoodrživa, od ubiranja prihoda od staničnih usluga i naplate parkinga. Razmišljamo da ta ustanova bude ‘Trebinjestan’“, rekao je Vučurević dodajući da aktuelna frekvencija autobuskog saobraćaja kroz Trebinje ukazuje na to da bi reorganizovana ustanova sa autobuskom stanicom i parking službom mogla samostalno poslovati, bez budžetskih dotacija.
On je naveo da će do završetka elaborata i provođenja potrebnih procedura „narednih dvadesetak dana autobuska stanica imati funkciju autobuskog stajališta“.

Vučurević je još jednom naglasio da je Trebinje bilo prinuđeno na veliku investiciju krivicom prethodne vlasti, koja je propustila priliku da problem nefukcionisanja autobuske stanice riješi obnovom starog objekta.

„Mogli smo 200-300 hiljada KM uložiti u obnovu i staviti u funkciju stari objekat stanice, čime bi milion i 700 hiljada KM uštedjeli da uložimo u nešto drugo. Ali prethodna vlast je očito smatrala da je to pogodna pozicija za neke druge rabote. Biće vremena da se dokaže ko su vinovnici te nečasne rabote i zašto je Trebinje moralo da finansira izgradnju nove autobuske stanice“, rekao je Vučurević.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: