VIDEO: Hercegovački poslanici ”lobiraju” za pitanje o Bobar banci

Zahtijev da u Narodnoj skupštini pokrenu pitanje Bobar banke stigao je do poslanika iz Istočne Hercegovine. Ono što su im sugerisali odbornici lokalnog parlamenta, narodni tribuni su izgleda shvatili ozbiljno, pa se neki od njih već spremaju da trebinjski problem formulišu u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske.

trebinje1

 

Izvor: ATV
Zoran Pologoš, poslanik PDP-a predlaže svim poslanicima sa regije da sjednu za isti sto, napišu zahtijeve i predaju ih na jednoj od sljedećih sjednica.

“Sigurno da moramo pronaći neki konsenzus pogotovo pogotovo po pitanjima koja se tiču lokalnih zajednica. Grad Trebinje je u veoma teškoj situaciji zato što je ostalo dosta sredstava zarobljenih na Bobar banci i ono što je po meni ključno pitanje jeste ko je odgovoran za to stanje”, kaže Pologoš.

Ovu ideju objeručke su prihvatili i u SDS – u. Insistirali su oni i ranije na posebnoj sjednici Skupštine vezanoj za likvidaciju Bobara, ali vladajući za to nisu htjeli ni da čuju. SDS – ovci se danas uzdaju u lokalpatriotizam četvorice SNSD – ovih poslanika iz ove regije.

“Mi u Savezu smo spremni ja to mugu reći u ime svih njih da pokrenemo inicijativu jer nas interesuje i za grad i za sveopšte stanje koje je izazvala likvidacija banke, a za njih, oni treba da pokažu dobru volju i mi smo tu spremni da uđe u skupštinsku proceduru i da se raspravlja u Narodnoj skupštini o tom problemu”, rekao je Branko Butulija, SDS-ov poslanik u NSRS.

Ipak u SNSD – u još uvijek razmišljaju. Smeta im što je zahtijeve poslao trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević koji je po njima i jedni krivac za pet izgubljenih miliona. Ponavljaju da sav novac nije smio držati na jednoj banci, ali od gradskih para ni oni ne odustaju.

“Ja to smatram pričom. Mi znamo da postoje institucije u Republici Srpskoj i one treba da pogledaju mogućnosti zakonske. Naravno da je svako za spasenje onoga što se može uraditi i za narod i za grad ali treba ispoštovati institucije a ne priču koju potencira Slavko Vučurević. Dakle nećete se uključiti u inicijativu? Što se mene tiče nisam ni protiv, niti mogu da ometam ako je to po zakonu”, izjavio je SNSD-ov poslank u NSRS, Luka Patrović.

Pokrenuli inicijativu ili ne jedno je već jasno. U Trebinju se političari više ne gađaju uvredama i teškim riječima. Lokalna skupština odavno nema potrebu za obezbijeđenjem, a i narodni poslanici su izašli iz kampanje, pa su se usudili priznati da oko nekih pitanja imaju isto mišljenje, pogotovo ako je rijec o parama.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: