VIDEO: Haos u Domu zdravlja u Gacku

Već dvije i po godine ne mogu da ovjere zdravstvanu knjižicu, plate kasne, računi se gomilaju.

dom-zdravlja_0

Izvor: ATV 

Radnici gatačkog Doma zdravlja boje se kolapsa i gubitka radnih mjesta. Rješenje se kažu ne nazire, a dug od dva i po miliona maraka svakim danom je veći.

U gatačkom Domu zdravlja zaposleno je 70 radnika, među njima pet vozača, a sindikalci tvrde da na platnom spisku ima i dosta penzionera. Direktorka za takve optužbe neće ni da čuje, ali priznaje da je ustanova kojom rukovodi u bezizlaznoj situaciji, jer para za plate i doprinose nema.

Milenko Granulić se ne slaže sa direktorkom Doma zdravlja. Po njemu je Vera Govedarica glavni krivac za očajno stanje u ovoj ustanovi. Tvrdi da je kao odbornik SDS-a slijedila partijske interese, umjesto kadrovske politike. Zbog toga je od komisije za utvrđivanje sukoba interesa zatražio da preispita ovaj slučaj, a u pomoć je pozvao i Republičku inspekciju.

Za optužbe iz Banjaluke direktorka neće ni da čuje. Dugove je kaže naslijedila, a politika sa bijelim mantilima tvrdi nema nikakve veze. I ona i sindikalci i sa nestrpljenjem čekaju novog ministra zdravlja koji će, u sve su prilike u Gacku imati pune ruke posla.

 

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: