VIDEO: Da li će stadion Police ući u stečajnu masu Bobar banke?

Slučaj Bobar u Trebinju je i dalje top tema, a zbog kredita u banci čije ime već odlazi u prošlost grad bi mogao da izgubi i fudbalski stadion vrijedan četiri miliona maraka.

milan

Izvor: ATV

Na ruku prinudne uprave Bobar banke ide i odluka drugostepenog privrednog suda u Banjaluci. Prije nekoliko dana poništena je presuda trebinjskih sudija koji su jasno rekli da se imovina sportskih kolektiva ne može stavljati pod hipoteku i stadion vratili u vlasništvo grada.

“Apsolutno sam siguran ako se bude sudilo po važećim propisima i pravdi da će grad Trebinje 3. marta ponovo dobiti presudu da je vlasnik što i jeste normalno i prirodno svih sportskih objekata koji su vezani za FK Leotar”, kaže Slavko Vučurević gradonačelnik Trebinje.

Ipak, uprava kluba nije optimistična kao gradonačelnik Vučurević. Smatraju da je sve dio dobro osmišljene igranke, pa su zasukali rukave kako bi prije konačne presude stadion stavili na svoje ime.

“Mislimo da je to bio interes i cilj da klub ode u stečaj da bi ova imovina otišla i prelila se nekoj drugoj namjeni i otišla u likvidacionu masu Bobar banke. Tako da mi ne želimo da dozvolimo to. Mi želimo da preduprijedimo presudu Pravobranilaštva i da uknjižimo imovinu na svoje ime. Tražićemo odlaganje tog suđenja dok se geodetska uprava ne odredi po tom pitanju ko je vlasnik stadiona”, kaže Milan Tomanović potpredsjednik FK Leotar.

Osim Prinudne uprave Bobar banke, Leotar protiv sebe ima i trebinjskog gradonačelnika koji kaže da nikako neće dozvoliti da stadion sa grada pređe u vlasništvo kluba. A, nije se zakuvalo samo oko stadiona na Policama. Uprava fudbalskog kluba na sudu će potražiti i dvadeset hiljada kvadrata atraktivnog zemljišta u centru grada na kome se nalaze sportski tereni i olimpijski bazen.

Mi ćemo na osnovu održaja na sudu tražiti upis tog vlasništva. Želimo da mi upravljamo tim objektima. Tako da smo mi spremni da ustupimo tu zemlju Hidroelektranama na Trebišnjici u zamijenu da oni naprave zatvoreni bazen”, kaže Milan Tomanović potpredsjednik FK Leotar.

Slavko Vučurević najave o preuzimanju bazena i sportkih terena još nije ozbiljno shvatio.

“Bazen Banje – fubalski klub da dobije bazen”, ističe Vučurević?

Ironično je i to što je grad zbog kredita kluba od nepunih 400 hiljada maraka došao u situaciju da se bori za stadion vrijedan četiri miliona. Još gore je što je u protekle tri godine više od polovine tog kredita vraćeno Bobar banci.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: