VIDEO/ Bilećani i Nevesinjci nadu polažu u hidroelektranu

Dugo su, kažu u odnosu na Trebinje, bili u neravnopravnom položaju. O svim bitnim energetskim projektima za Bileću i Nevesinje razgovaralo se stotinak kilometara dalje, jer Hidroelektrane na Trebišnjici u ovim opštinama nisu imale ni prostorije ni kadrove.

hidroelektrana_0

Izvor: ATV 

Danas su učinili prvi korak i otvorili kancelarije u kojima će se već iduće nedjelje sastati rukovodstva Hidroelektrane Dabra i Elektroprivrede kako bi razmotrali planirani tempo radova na Gornjim Horizontima u ovoj godini.

Nevesinjci prezadovoljni. U izgradnju Gornjih horizonata polažu najviše nade, a vesele se i po nekom novom radnom mjestu.

I Bilećani su danas optimistični. Za početak su kažu dobili kancelarije HET – a, a neće odustati ni od sjedišta Hidroelektrane Dabar.

Mi što smo tražili to ćemo i dobiti. Ovo je početak rada na kvoti višoj od 400 metara. Evo vidite rade se već pristupni putevi na izgradnji odvodnog tunela, kaže načelnik opštine Miljan Aleksić.

Sa izgradnjom najvećeg energetskog projekta u Republici Srpskoj poprilično se kasni. HE Dabar je na mreži trebalo da bude do 2017 godine, ali Hercegovci kažu, samo neka glavni radovi počnu, i uposle lokalnu operativu, pa kad god bude završena.

 

 

 

 

O autoru
Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: