Verovali ili ne: Posle rekordne turističke sezone u Trebinju razrešena direktorka Tatjana Bujalić

Teško je verovati da se Tatjana Bulajić, direktorka Turističke organizacije Trebinja povukla „iz ličnih razloga”. Iskustvo nas uči da, kad god politika umeša prste u struku, epilog je poražavajući

tanja

tekst: Trifko Ćorović
Foto: www.slobodnahercegovina.com

Dok su se u prvi plan stavile skupštinske rasprave o budžetu grada Trebinja gotovo usputno se provukla rečenica: „Na lični zahtjev dužnosti je razriješena i direktor Turističke organizacije grada Trebinja Tatjana Bulajić, a za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove imenovan je Dragan Mandić.”
Na prvi pogled deluje da je osobu A zamenila osoba B, ali…
Tatjana Bulajić je godinama unazad jedan od sinonima turizma u Trebinju. Brojne nagrade koje je dobila Turistička organizacija Trebinja i njena dojučerašnja direktorka najbolji su dokaz za to:
(Novosadski sajam – TO Trebinje dobitnik velike zlatne medalje za nastup, Zlatna turistička ruža za najuspešniju TO u BiH, Zlatna plaketa za unapređenje promocije turizma Trebinja, Zlatna plaketa za kvalitet u radu, Nagrada za dizajn promotivnog materijala Privredne komore Vojvodine, Diploma sa posebnim priznanjem Tatjani Bulajić na teritoriji RS i BiH…).
Neobično je što je do smene došlo na kraju sezone koja je bila rekordna uprkos ekonomskoj krizi, poplavama i gotovo zamrloj privredi ne samo u Hercegovini, već u celom regionu.
Tanja Bulajić je svega dan-dva pre razrešenja stigla u Trebinje, nakon premijerne prezentacije grada pod Leotarom na najprestižnijem svetskom sajmu turizma u Londonu.
U Srbiji znamo da je i u toku godišnjeg odmora nalazila vreme da dođe na zemljačka okupljanja i na taj način podsticala Hercegovce da nastave širiti svoju zavičajnu priču kao najbolju reklamu i promociju rodnog kraja. Zemljaci u Beogradu i Vojvodini bi se uvek osećali počašćeno kada bi ih Tanja nazivala najboljim turističkim promoterima.
Od ranije smo imali podatke da je u zadnjih 7 godina broj noćenja u Trebinju utrostručen, da su trebinjski vinari upravo zahvaljujući dobrom radu Turističke organizacije Trebinja postali jedan od zaštitnih znakova Hercegovine.
Redakcija Slobodne Hercegovine je imala dogovor sa Tatjanom Bulajić da po završetku posete Londonu u velikom intervjuu za najposećeniji i najuticajniji hercegovački portal u Srbiji sumira utiske o rekordnoj sezoni koja je iza nas, kao i planove za godinu koja je pred nama. Bilo nam je čudno zašto se uvek ljubazna i nasmejana Tatjana Bulajić nije odazivala na naše pozive, a onda smo pročitali rečenicu sa početka ovog teksta.
Teško je verovati da se Tatjana povukla „iz ličnih razloga”. Kad god se politika mešala u struku znamo da je epilog bio poražavajući. Ostaće upisano da je na kraju najbolje turističke sezone u istoriji Trebinja razrešena direktorka Turističke zajednice, a da je na njeno mesto došao inžеnjer mašinstva. Čak i da je došao neko iz turističke branše teško da bi mogao da dostigne njene rezultate.

(Kopiranje i preuzimanje ovog teksta nije dozvoljeno bez pismene dozvole redakcije sajta Slobodna Hercegovina)

 1. Anonymous Reply

  Lopovi, Bog vas kleo, otjeraste sve sto valja

 2. heo Reply

  Od kada se u Hercegovini pise ekavica??? Vodite malo racuna jer mi smo itekako vodili svih ovih vijekova a posebno ’90tih kad su nam srbijanci psovali majku,govorili da nismo Srbi i mrskali nas uz povike da ne smijemo pricati ijekavicu!

 3. SH Reply

  Sedište redakcije Slobodne Hercegovine nalazi se u Srbiji. Članak je komentar urednika sajta koji se potpisao punim imenom i prezimenom, a koji živi i radi u Srbiji.

  Što se ostalih članaka tiče poštujemo sagovornike, ukoliko oni pričaju “ijekavski” onda je takav i tekst i obrnuto.

  Priča o ekavici ili ćirilici je skretanje sa suštine stvari. Činjenica je da je na sraman način smenjena direktorka Turističke organizacije Trebinja, pa Vas molimo da se držite teme.

  Redakcija SH

 4. baja Reply

  Pa taj mandic da je on neki strucnjak i zaista masinski inzinjer radio bi u svojoj struci ne bih se prihvatao pozicije u sektoru turizma….
  Ko je ovu vlast poznavao ni pakao mu nece tesko pasti

 5. Razocarana Reply

  Velika steta za turizam grada Trebinja. Tatjana je prkrasna osoba koja zna svoj posao. Koja je i svoje slobodno vrijeme trosila na promociju turizma. Zbog njezine promocije moji prijatelji i ja smo odlucili posjetiti Trebinje i tamo smo se vracali vise puta godisnje.

  Nije ni cudo sto ljudi napustaju BiH kad svaka osoba koja zna raditi svoj posao bude smjenjena s funkicije.

  Upoznala sam jako puno direktora turisticki zajednica i jedino za Tatjanu mogu reci da je sve od sebe davala da promovira svoj grad.

  Razocarana sam!

 6. Trebinje Reply

  To je uvjek bilo tako u Trebinju nasem lijepom..pa i Tatjana Bulajic je dosla na to mjesto preko politike i Slobodana Mrdica. Film ide dalje, ovi covjek ce da vodi, a najveći doprinos davaju pripravnici koji poslije pripravničkog staža ostaju bez posla i mi pricamo o ogranizovanom turizmu, jos u tako maloj sredini. Tesko je hljeba jest mladom čovjeku u Trebinju, možes imati najjace diplome i baratati jezicima džaba prika!

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: