Udruženje Trebinjaca poklonilo 50 Dučićevih knjiga Andrićgradu!

Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu poklonilo je Andrićevom institutu u Višegradu 50 knjiga Jovana Dučića “Aneksija BiH i srpsko pitanje”

 
 
tb
 
tekst: Trifko Ćorović
fotomontaža: Slobodna Hercegovina

Reč je o knjizi koju je Jovan Dučić napisao u vreme dok je u diplomatskoj misiji boravio u Rimu. Ovo delo je nedavno prvi put objavljeno u Srbiji u saradnji Udruženja Trebinjaca i Miladina Miloševića direktora Arhiva Jugoslavije.
Kako Slobodna Hercegovina saznaje proslavljeni reditelj Emir Kusturica vest o poklonu je saznao upravo u Dučićevom Trebinju i nije krio radost.
– Divna je ideja da Dučićevo djelo pisano u njegovoj diplomatskoj misiji obogati police biblioteke u Andrićgradu- rekao je Kusturica.
Kako je trenutno zauzet obavezama oko nastavka snimanja filma “ Na mliječnom putu” Kusturica neće biti u mogućnosti da prisustvuje beogradskoj promociji ove knjige koja je zakazana za 25. jun u maloj sali Kolarčeve zadužbine, ali je predsednika Udruženja Trebinjaca Žarka J. Ratkovića pozvao da kao gost prisutvuje centralnoj ceremoniji obilježavanja stogodišnjice Sarajevskog atentata u Andrićgradu, 28. juna 2014. godine

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: