Udruženje Nevesinjaca prikupilo 100.000 dinara za stradale u RS i Srbiji

Katastrofalne poplave koje su prethodnih dana zadesile Srbiju i Republiku Srpsku pobudile su mnoge pojedince i organizacije da priteknu u pomoć i na svoj način daju doprinos u otklanjanju posljedica stihije

Poplave-u-srbiji-2

Autor: Z.J.
Izvor: Nevesinje.fuzija.rs

Mnogi članovi našeg Udruženja, u skladu sa svojim vremenom i mogućnostima, uključili su se u pokrenute akcije, najviše u pružanju neposredne pomoći unesrećenima. Tako su neki od nas organizovali prihvat i smještaj evakuisanih građana u prihvatnim centrima u Beogradu, neki organizovali prevoz, neki pružali medicinsku pomoć, a više njih priložilo je potrebne artikle odjeće, hrane, sredstava za higijenu… i učestvovalo u razrstavanju i distribuciji prikupljenih artikala.

A na nivou Udruženja prikupljena je novčana pomoć za ugrožene u iznosu od 100.000 dinara. Ova sredstva će se ravnomjerno raspodijeliti tako što će se 50.000 dinara uplatiti na namjenski račun Vlade Republike Srpske, a 50.000 dinara na račun grada Beograda.

I u vremenu koje je pred nama, Udruženje će dati svoj puni doprinos obnovi zemlje i tako na najbolji način potvrditi na djelu jednu od glavnih osnivačkih odrednica, a to je da razvija i njeguje dobročinstvo, kako između svojih članova, tako i prema široj zajednici – svom zavičaju i sredini u kojoj njegovi pripadnici žive i stvaraju.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: