Udruženje Nevesinjaca darovalo Narodnu biblioteku

Udruženje Nevesinjaca u Beogradu poklonilo je Narodnoj biblioteci Nevesinje preko 300 publikacija različite produkcije, od beletristike do stručne literature.

biblioteka un 2 (1)
Izvor: Radio Nevesinje
Tekst: Grahovac Dragan

Tokom Mitrovdanskih svečanosti direktorici Biblioteke LJilji Ivezić u ime Udruženja knjige je uručio Zoran Janjić. Ovo nije prvi put da zavičajno udruženje pomaže nevesinjsku biblioteku pošto su slične akcije organizovane i ranije.

Na javni poziv Udruženja Nevesinjaca javili su se brojni darodavci, a najznačajniju donaciju obezbijedila je Narodna biblioteka Srbije. Predsjednik Izvršnog odbora Udruženja Zoran Janjić podsjeća da se u njihovom Statutu jedna stavka odnosi na humanitarne aktivnosti tako da su u svojim programskim opredjeljenjima uvrstili i pomoć bibliotekama u zavičaju.

Zahvaljujući se na poklonu direktorica Narodne biblioteke LJilja Ivezić je naglasila da će sa novim naslovima značajnio obogatiti bibliotečki fond koji broji oko 25.000 knjiga.

Narodna biblioteka Nevesinje gotovo sedam decenija afirmiše kulturne potencijale u ovom hercegovačkom mjestu. Sa sada već bogatim fondom knjiga i stručnim kadrom, ova ustanova se nametnula kao značajan bibliotečko – informacioni centar koji pruža podršku školskim bibliotekama, a programi koje realizuje namijenjeni su djeci, učenicima, studentima i građanstvu, sa ciljem da im približi knjigu i pokrene potrebu za kreativnim radom.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: