U padu helikoptera poginuli beba i šest osoba, sutra Dan žalosti u Srbiji

Sedam osoba poginulo je kasno sinoć kada se u tragičnoj nesreći srušio vojni helikopter kojim je u Beograd transportovana životno ugrožena beba iz Novog Pazara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

helikopter

Izvor: RTS

Nakon uviđaja nadležnih konstatovano je da, na žalost, nakon nesreće, nema preživelih.
Helikopter je do Beograda stigao oko 22 sata, kružio je jedno vreme oko aerodroma pokušavajući da sleti.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je vanrednu sednicu Vlade povodom ove tragedije, gde je odlučeno da se sutrašnji dan proglasi Danom žalosti.
Kontakt radio vezom sa helikopterom Vojske Srbije izgubljen je sinoć u 22 sata i 31 minut, rekao je premijer Srbije, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača.
U nesreći su stradali pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Ževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.
Portparol Ministarstva odbrane, major Jovo Krivokapić rekao je Tanjugu da se istražni organi nalaze u širem reonu aerodroma Surčin gde se tragedija dogodila.

Prema njegovim rečima, mesto nesreće obezbeđuje vojna policija, uviđaj je u toku, na terenu je zamenik višeg javnog tužioca, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup.
“Pretpostavlja se da su uzrok nesreće najverovatnije loši vremenski uslovi i magla”, naveo je on.
Krivokapić je ponovio da će danas biti održana vanredna konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji nesreće.
Kako je Tanjugu rečeno rano jutros u Ministarstvu odbrane, ministar odbrane Bratislav Gašić je odmah po dobijanju informacije o nesreći otišao na mesto nesreće.

Tragično nastradalu bebu Hitna pomoć pokušala je da preveze sinoć službenim vozilom za Kragujevac, ali zbog velikog odrona na Ibarskoj magistrali, vozilo nije moglo da stigne do bolnice u tom gradu, te je beba evakuisana vojnim helikopterom.
Konferencija za novinare Ministra odbrane ovim povodom, biće održana u Domu vojske u 13.00 sati.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: